Covid, zdraví a bezpečnost

22. 6. Všichni cizinci starší 18 let mají povinnost se při vstupu na území Švédska prokázat negativním testem na covid-19 (antigenní nebo PCR test), který není starší než 48 hodin.

30. 4. Všichni cizinci starší 18 let mají povinnost při vstupu na území Švédska prokázat se negativním testem na covid-19 (antigenní nebo PCR test), který není starší než 48 hodin. Švédské úřady nevyhlásily plošná omezení, platí jen zákaz hromadných akcí nad 8 osob.

V souvislosti s výskytem nové mutace viru je aktuálně omezen vstup na území Švédska z Velké Británie. Do Švédska jsou vpuštěny pouze osoby, na které se vztahují výjimky. Výjimky se vztahují na osoby, které ve Švédsku žijí nebo pracují.

18. 2. 2021 Od 6. 2. 2021 mají všichni cizinci starší 18 let povinnost při vstupu na území Švédska prokázat se negativním testem na covid-19 (antigenní nebo PCR test), který není starší než 48 hodin.

11. 1. 2021 Švédsko neomezuje vstup na své území pro občany EU. Cestující z této země (jak cizinci, tak čeští občané) musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a absolvovat PCR test nebo karanténu.

16.10.2020 Češi mohou cestovat do Švédska bez omezení. Při návratu jsou ovšem nutné testy.

Švédsko lze považovat za velmi bezpečnou zemi s velice nízkou kriminalitou.

Na aktualizaci online průvodce se podílela Kateřina Červenková a Martina Lipenská.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: