Chystáte se na letní cyklo-dovolenou? Doporučujeme třeba Rakousko! Tamější cyklostezky s výhledy na alpské velikány a zastávkami na občerstvení v domáckých salaších jen těžko hledají konkurenci!
Slavná cyklostezka Alpe – Adria, spojující rakouské horské velikány s italským mořem, představuje soubor úžasných výhledů a zážitků.
Poznejte nejkrásnější cesty mezi Solnou komorou, Taurami a Dachsteinem!
Rakousko a lyžování jsou dva neoddělitelné pojmy. Lyžovat zde umí každý již od útlého dětství, čápům ze zavinovačky vykukují lyžičky a na téma lyžování si tu můžete popovídat prakticky s kýmkoliv. S trochou nadsázky lze říci, že na úspěších lyžařských hvězd spočívá rakouské národní sebevědomí.
Lyžování v lyžařské oblasti SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental si rozhodně nenechejte ujít. Ski Welt byl již čtyřikrát vyznamenán jako nejlepší lyžařská oblast na světě! V uplynulé sezóně získal 1. cenu za „ekologické lyžařské středisko roku“ v Londýně při WORLD SNOW AWARDS.
„Jaká místa v Salzkammergut doporučuješ navštívit?“ Sparber. Jasná volba! Kopec Sparber je zcela jistě ve výběru třech nejhezčích míst. Časově a fyzicky nenáročný výstup s absolutně dokonalým výhledem, po němž se v létě přímo nabízí koupání v průzračných vodách jezera Wolfgangsee. Byl jsem tady několikrát a je to nejenom jeden z mých tajných tipů, ale zároveň místo, kam se někdy jistě rádi vrátíte. Tato pozvánka se opravdu neodmítá!
Po náročné službě byl ten pravý den rozhlédnout se z vrcholu místního Matterhornu! Rinnkogel 1.823 m. Hezká pyramida, který se svým tvarem vyjímá především z louk Postalmu. S kolem v autě jsem dojel k mýtnici pod Postalmem nad Stroblem, a pak trochu jako Hermann Buhl dojel již na kole pod kopec. Tak daleko, kde jsem mohl dojet po cestě. Hermann Buhl by ovšem na kole jel již z domu!
Tomáš Obtulovič je povoláním lékař a dlouhodobě se zajímá o horskou medicínu. Přednáší ji na kurzech pro laickouveřejnost. Hory navštěvuje od ranného dětství, od turistiky a lyžování se dostal ke skalnímu lezení, horolezectví a skialpinismu. Teď se pro nás rozepsal o svém profesním životě v Rakousku a o výletě na vrchol Faistenauer Schafberg v malebné skupině Osterhorngruppe.