Tulipány patří k Holandsku stejně jako sýr či větrné mlýny. Nejen, že jsou již tradičním symbolem Nizozemského království, zároveň jsou i jedním z nejznámějších vývozních artiklů této země. V tomto směru se však Nizozemci neomezují pouze na tulipány.
Amsterdam, tulipány a coffeshopy. To si vybaví většina lidí při myšlence na Holandsko. Do tohoto malého pobřežního státu jezdí turisté většinou jen na prodloužený víkend do hlavního města. Přitom Nizozemí a hlavně Nizozemci jsou fascinujícím národem, kterému se vyplatí věnovat podstatně více času.
Slyšeli jste někdy o Fríských ostrovech? Jsou to kousky země v Severním moři tvořící pás, který se táhne podél pevniny Nizozemska, Německa a Dánska.
Jako základnu naší výpravy do Nizozemí jsme si zvolili městečko Wormer, ležící asi 25 km západně od Amsterdamu. Chceme si tu půjčovat kajaky a taky se nám zdá jednodušší strávit týden na jednom místě, a vyhnout se tak věčnému balení.
Olympia. Nejlepší z nejlepších a největší z největších, které si můžete půjčit. Na délku měří téměř 15 metrů. Honosí se maximálním počtem hvězd – pěti, a je to tedy jedna z nejluxusnějších lodních krásek, na nichž se můžete po Holandsku vydat. A já se ho vydala objevovat se svou přesně rok starou dcerou.