Doprava

Pokud chcete poznat celé souostroví, k dopravě mezi jednotlivými ostrovy se nabízí několik variant. Na každém z nich se nachází letiště i námořní přístav. Díky krátkým vzdálenostem se i po vodě dostanete z jednoho na druhý velmi rychle.

Letecky a lodí

Letecká doprava je velmi pohodlná. Žádný z letů mezi ostrovy netrvá déle než hodinu a létá se prakticky denně, mezi některými ostrovy i několikrát.

Cestování lodí má také své výhody. Jednak je většinou levnější a také vás na moři čekají jedinečné zážitky, například pozorování delfínů. Vybírat můžete z různých variant od malé plachetnice po zaoceánský parník.

Autobusem

Autobusová doprava na Kanárských ostrovech je obecně levná. Na největších ostrovech Tenerife a Grand Canaria fungují místní autobusové linky skvěle. Na menších ostrovech, kde není tolik turistů, bývá infrastruktura horší. Je proto lepší si vždycky dopředu zjistit, jak na tom daný ostrov je, a moc dopředu nespoléhat na návaznost linek.

Zapůjčení auta

Další možností je půjčení automobilu a pokud ho plně obsadíte, vyjde tato varianta levně a navíc pohodlně. Autem se dostanete přesně na místa, kam byste se hromadnou dopravou nedostali. Ceny se liší ostrov od ostrova, ale půjčovny najdete na každém z nich.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: