Průvodci Lonely Planet jsou již řadu let našim oblíbeným doprovodem na cesty. Díky jejich dlouhé tradici a častým aktualizacím se totiž na informace vnich obsažené můžeme vždy spolehnout. Vyzkoušejte štěstí v naší soutěži a zahrajte si o jednoho z 10 průvodců Lonely Planet podle vlastního výběru!
Vojta s Mirkou se rozhodli splnit si svůj sen, trochu pošetřili, dali výpověď v práci a vyrazili na svých motorkách vstříc novým dobrodružstvím na cestu kolem světa. Přečtěte si reportáž o tom, co všechno takové cestě předchází a co museli zařídit. Třeba se to bude hodit i vám.
Většina lidí považuje netopýry za tajemné tvory. Na vině je snad jejich noční život, spojený s téměř nadpřirozenou schopností dokonalé orientace ve tmě. Je však opravdu několik jejich vlastností, které je předurčují k přídomku tajemní. A právě o nich se můžete dočíst v knize Naši netopýři, kterou můžete vyhrát v soutěži.
Trochu křížem krážem a většinou místy, kam ani nevedou značené turistické cesty, vyrazíme na „autovýlet“ krajem, který nám chystá nejedno překvapení. Právě při cestě autem, kdy můžeme spolknout za den i více kilometrů, pochopíme, jak se kraj mezi řekami Jihlavou a Oslavou mění.
Klínovec je pro mnohé oblíbené středisko zimních sportů a letos nově nabízí lyžařům bonus. Skiareál je napojen na nedaleký německý Oberwiesenthal, čím se nabízí 27 km upravených sjezdovek různých obtížností. Co myslíte, bude to český šlendrián za německé ceny, nebo německý pořádek přizpůsobený české kupní síle?
Zhruba 450 kilometrů cyklostezky z Prahy do Vídně je opravdová lahůdka pro všechny milovníky jízdy na kole, které nebaví jezdit neustále jen na chatu a nechce se jim řešit problémy s přepravou kol na větší vzdálenosti. Zároveň to je ovšem cesta, kterou určitě zvládne každý, byť je to jeho první delší výlet na kole.