Co ochutnat, až se vydáte na Azorské ostrovy?
Na Azorech se rybám a mořským plodům nevyhnete. Servírují se čerstvé, grilované a nebo polévkách. Azorskou specialitou je grilovaná chobotnice. Další specialitou je také hovězí maso a různé kvalitní sýry. Ochutnejte třeba tradiční sýr Sao Jorge. Až si budete vybírat z jídelního lístku, ochutnejte jídlo „calderada“ a nebo „cozido das furnas„. Cozido das furnas je místní specialita z různých druhů masa, klobásek a zeleniny. Všechny ingredience se vloží do velkého hrnce a uzabřený hrnec se zakope asi metr hluboko pod zem ve vulkanické oblasti. Maso se tak vaří v rozpálené zemi.
V tradičních receptech často najdete kromě masa, klobásek a mořských plodů také sladké brambory. Až budete vybírat dezert, ochutnejte „massa sovada“ (sladký chléb) a nebo „queijada“ (sýrové koláčky). Vše doplňte exotickým ovocem a nenechte s ujít také místní vína a čaj. Azorské ostrovy jsou jediné místo v Evropské unii, kde se čaj pěstuje.