Kuchyně

Hlavní surovinou při vaření je kokos. Využívá se dužina, kokosové mléko, ale i listy palmy. Rozhodně doporučuji vyzkoušet palusami, což jsou zamotané listy rostliny taro uvařené v kokosovém mléce.

Další tradiční jídlo je umu, to se vaří v neděli a skládá se zpravidla z prasete, mořských ryb a plodů, rýže a kořene taro.

A vynechat nesmíte ani oka, což je syrová ryba, s různými druhy zeleniny (paprika, rajče, cibule, okrurka…) opět v kokosovém mléce.

Jelikož Samoa má velmi teplé podnebí, tak nesmějí chybět různé druhy tropického ovoce jako jsou babány, papája, kokos a další čerstvé i sušené.Jak už jsem zmiňovala výše, většinou budete mít jídlo zahrnuté v ubytování, takže vám odpadne problém se sháněním něčeho k snědku. Na obou ostrovech jsou malé obchůdky skoro v každé vesnici, kde koupíte základní potraviny i vodu.

S aktualizací online průvodce Jitka Petráňová.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: