Cestopisy a reportáže

Drsné zvyky na ostrovech Raiatea a Tahaa? Mladí muži jako obětiny!
Ostrovy a pláže

Drsné zvyky na ostrovech Raiatea a Tahaa? Mladí muži jako obětiny!

Poutí na Raiateu se zúčastňovali kněží, učenci, přední válečníci a náčelnící všech spřátelených ostrovů. Přijížděli v předem stanovený den na velkých vyzdobených kániích. Na palubách hrála hudba – bubeníci a trubači na ulity.

Tahiti: ostrovy hříšné lásky

Tahiti: ostrovy hříšné lásky

Snědé domorodky oblečené jen v listové sukni, jemné šumění Pacifiku, někde v dálce kroky Christiana Fletchera známého ze Vzpoury na Bounty, co víc si můžeme přát?

O polynéském tanci
Tradice

O polynéském tanci

Polynéská kultura je pro mnohé z nás neznámým nebo jen neurčitým pojmem. Pojďte alespoň trochu nahlédnout do tohoto jedinečného světa Pacifiku, a to prostřednictvím jednoho z nejvýraznějších kulturních projevů – tance.

Tahiti a Francouzská Polynésie

Tahiti a Francouzská Polynésie

Jak to vypadá v ráji? Tyrkysově průhledná vodička v mořské laguně, sněhobílý písek, palmy a motu, nebo-li malé ostrůvky. Jeden takový jsme si obešli kolem dokola. Nikde ani živáčka.

Dvě pohlednice z Polynésie

Dvě pohlednice z Polynésie

Po roce a půl se vracím do Polynésie, stejně jako kdysi kapitán Cook – na rozdíl od něj nám ale již vstříc nevyjíždějí kanoe s bojovníky a už dávno nás domorodci nemají za bohy, jak tomu bylo za časů prvních objevitelů.