Sami místní ve Vietnamu říkají: „Tady vládne takový friendly comunnism“. My jsme v této zemi přátelského režimu zažili ale čtyři okamžiky, díky kterým jsme změnili náš pohled na Vietnam. I když každá z těchto aktivit měla zcela odlišný charakter.
Sa Pa je městečko v severním Vietnamu, kde poznáte spoustu menšin a projdete se mezi rýžovými poli. Ve Vietnamu nenajdete mnoho vhodnějších míst pro trekování.
Severní Vietnam se z hlediska cestovního ruchu proslavil několika známými oblastmi jako je například Sapa nebo Halong Bay. Někdy se ale jednoduše vyplatí neposlouchat průvodce a vydat se tam, kam není jednoduché se dostat.
Na deltě je několik krásných míst, která jistě stojí za navštívení. My Tho a Can Tho však tvoří důležitý ekonomický uzel této oblasti. Pokud plánujete cestu do jižního Vietnamu, nevynechte právě tato střediska.
Do Jihovýchodní Asie jezdím více než 6 let, konkrétně ve Vietnamu jsem byl za tu dobu mnohokrát a podařilo se mi tuto úžasnou zemi téměř celou procestovat. Rád bych vás seznámil s místem, které podle mého názoru patří k tomu nejlepšímu, co Vietnam nabízí.
Asijské velkoměsto s osobitou kulturou v kontrastu s evropským vzhledem. Takový je Saigon. Tedy Ho Či Minovo město.
„Říkal jsi, že máš rád národnostní menšiny a Indii, je to pravda“ padla rétorická otázka. „Víš, že tady na jihu Vietnamu přežívá menší komunita, která by té mohla alespoň v myšlenkách do Indie přenést?“ odpoví si sám, jak jsem očekával. „Co tím myslíš?“ prolomím pár vteřin ticha, které se mezi námi na chviličku rozhostilo, a mně se tím naskytla příležitost si podrobněji prohlédnout jeho tvář.
Téměř uprostřed mapy Vietnamu narazíte na malé, ale nesmírně populární město Hoi An. Nejkrásnější je po setmění, kdy se promění v pohádkové místo osvětlené stovkami lampionů.