Cestopisy a reportáže

Jídlo v Pákistánu, aneb Dahl mash prostě a jednoduše
Etnokuchyně a recepty

Jídlo v Pákistánu, aneb Dahl mash prostě a jednoduše

Pojďte s námi prozkoumat pákistánské dobroty. Jistě neznáte všechny názvy, chutě a způsoby přípravy exotických jídel, které si jeden zamiluje a druhému stále vhání slzy do očí.

528 dní v Pákistánu
Knižní tipy

528 dní v Pákistánu

528 dní v Pakistánu je kniha Libora Michvocíka a zároveň  doba, kterou strávil jako odpadový expert v Pákistánu v Kašmíru ve městě Bagh.

Libor Uher: Když má hora dobrou náladu

Libor Uher: Když má hora dobrou náladu

Krásná i smrtící. Obojí zároveň vystihuje „Horu hor“ – obávanou osmitisícovku K2. Přinášíme rozhovor s Liborem Uhrem, teprve druhým Čechem, kterému Ká dvojka dovolila stanout na svém vrcholu.

Štědrý den v Pákistánském Lahore
Tradice

Štědrý den v Pákistánském Lahore

Už jste někdy slavili Vánoce mimo domov? Možná ano. Ale už se Vám někdy poštěstilo slavit Štědrý večer v muslimské rodině v Pákistánu?

Jak jsem přešel hranice do Pákistánu
Cestopisy a reportáže

Jak jsem přešel hranice do Pákistánu

Jsme skoro na hranici a před námi je dlouhatánská fronta aut. Řidič si z toho ale nic nedělá a s vervou se pouští do předbíhání. Nejprve popojede, jakoby se chtěl vměstnat do mezery mezi auty, načež šlápne na plyn a zase popojede podél fronty aut. Až skoro k bráně, k vojákovi, který mu začne nadávat a vrací ho zpět, na konec fronty.

Co vás čeká v Pákistánu
Praktické rady na cesty

Co vás čeká v Pákistánu

Pákistán je země mnoha protikladných tváří, proto stojí ne za jednu, ale hned několik návštěv.

Tálibánci a malované náklaďáky na Karákoram Highway

Tálibánci a malované náklaďáky na Karákoram Highway

Legendární Karákoram Highway se cestou z Číny do Pákistánu vine tímhle nádherným koncem světa 10 km od hranic s neklidným Tádžikistánem a necelých 100 km od Afghánistánu.

Z Karákoramské dálnice

Z Karákoramské dálnice

Začíná totiž Ramadán a jíst a pít se bude jen večer. Měl jsem se tedy dneska pořádně najíst, ale den jsem strávil především na cestě. Ovšem na Cestě s velkým C, na osmém divu světa, Karákoramské dálnici.