Projekt Share Everest
Aktuality

Projekt Share Everest

EVEREST: Už měsíc živě na web kameře. Podívejte se taky.

Mera Peak: Výzva pro každého

Mera Peak: Výzva pro každého

Mera Peak je jedním z nejsnadnějších himalájských vrcholů. Místní šerpové ho běhají v trepkách a pro běžného turistu je přiměřenou výzvou. Sledujte výstup v naší fotoreportáži.

Nepál: Narodila jsem se jako prostitutka

Nepál: Narodila jsem se jako prostitutka

Kasty jsou vepsány do jména a jsou neměnitelné. Ti nejméně šťastní se narodí do kasty nejnižší a stanou se nedotknutelnými z nedotknutelných. Budete muset sloužit, jen s tím rozdílem, že vlastním tělem. Vítejte do světa Badi, světa nepálských prostitutek.

Zamyšlení se nad vrcholem Manaslu

Zamyšlení se nad vrcholem Manaslu

EXPEDICE MANASLU: Jak poznat pravý vrchol?

Nepál – sloboda na dosah ruky

Nepál – sloboda na dosah ruky

Charakterizovať Nepál a môj pobyt v ňom mi pripadá rovnaká úloha, ako sa pokúsiť chytiť oblak rukami. Keď sa naň pozerám zo zeme, príde mi to ľahké a samozrejmé, veď je ako biela vata. Čím bližšie však k oblaku som, tým väčším sa stáva, a keď doň ponorím ruku zistím, že sa rozplynie.

Nepálem s kytarou do šesti tisíc

Nepálem s kytarou do šesti tisíc

Netradiční treková trasa pod Makalu vyžaduje plné horolezecké vybavení. A přece se najde místo pro jednu zdánlivou zbytečnost. Kytara v šestitisovém sedle? Proč ne.

Učitelem v Nepálu
Práce, život, dobrovolničení v zahraničí

Učitelem v Nepálu

Jednoho dne mi hlavou proběhla myšlenka, že by bylo dobré trochu okořenit svůj život. Ideálním způsobem jak to udělat, bylo trochu zariskovat, pověsit práci na hřebík a odjet na nějaký čas do zemí mnou nepoznaných. Pomáhat je dle mého asi stejně tak samozřejmé jako dýchat, proto jsem chtěl svou cestovatelskou zkušenost spojit i s aktivitou dobrovolnickou.

Dobrovolníkem v Nepálu
Dobrovolnictví

Dobrovolníkem v Nepálu

Uvažujete o tom, že na chvíli vypadnete ze stereotypu všedních dní a vydáte se na druhou stranu planety? Rádi byste pomohli jako dobrovolník? Pak by vás možná zajímalo, jaké je žít tak, jak se žije ve třetím světě…

1 3 4 5 6 7 9