Je velký rozdíl mezi kuchyní pro turisty ve městských restauracích a kuchyní na vesnici. Zatímco ta první je víceméně přizpůsobená našim chuťovým buňkám a zahrnuje běžně kachní, kuřecí nebo vepřové maso s různě připravenou rýží či nudlemi, ta druhá, už je co se týká druhů masa, poněkud rozmanitější. Velmi oblíbená je konzumace jelenů, divokých prasat, veverek, cibetek, divokých psů, krys a netopýrů. Narazíte i na grilované hady a různé druhy vnitřností.
Velkou specialitou je tzv. sticky rice, což je velká hrouda lepivé rýže, s níž si můžete „odlepovat“ jednotlivé porce. Je ideální i pro stravování na cestách. S grilovaným kuřetem napíchnutým na bambusové tyčce ji dostanete jako typické občerstvení na všech větších autobusových zastávkách. Oblíbenou surovinou jsou i vejce.
Ve městech na turistických trasách se běžně prodávají francouzské bagety s různou oblohou, které jsou dědictvím z dob francouzského područí. Neskutečně dobré jsou pak různé druhy ovocných šejků, namixovaných z ovoce, kondenzovaného mléka a ledové tříště. Téměř všude je k dostání balená stolní voda.