Roman Bár (2007)
V Jordánsku lze kromě tradiční arabské kuchyně sehnat i evropská jídla, to ale především v hotelech nebo restauracích typu fastfood. Na ulici je všude k dostání kebab, čaj a sladkosti. Z masa se podává skopové nebo jehněčí, dále ryby, oblíbená je zelenina, ovoce a z příloh rýže a kuskus.
Typickými jídlem v Jordánsku je schwarma (placka plněná masem). Dále falafel (smažené kuličky z cizrny) nebo manfas (maso v jogurtu). Výběr sladkostí je velký, většina je ale sladká až moc jako třeba kunafa nebo baklava (těsto s ořechy, slazené medem a sirupem). V oblibě je samozřejmě káva a čaj. Arabský čaj je velmi silný a sladký.
Lenka Hrabalová (2013)
Základní potravinou je hummus, faláfel a fůl, což se dá koupit snad všude a není možné se toho nabažit. V prospěch toho jídla je i jeho cena. Za 5 dinárů se ve třech lidech přecpete, pokud jste ve slavné restauraci. Normálně vás to vyjde třeba na dinár pro 2 lidi.
Nejslavnější místo v Ammánu na hummus je „restaurace“ Hášemí nedaleko centra. Kousek vedle, nalevo když vycházíte, můžete koupit kanáfel, slavný místní koláč. Obvykle tam stojí fronta, takže se to nedá přehlédnout.Výborná je také jordánská šawarma, nebo nakládaná zelenina.