Cestopisy a reportáže

Jak vypadá výuka angličtiny na Lomboku?
Ostrovy a pláže

Jak vypadá výuka angličtiny na Lomboku?

Angličtinu v Indonésii může učit v podstatě kdokoliv. Úplně stačí, když se anglicky domluvíte a jste schopni zabavit třídu dětí na šedesát minut. Na Lomboku i na Bali funguje několik neziskových organizací, které nabízejí výuku po celý rok nejen na základních školách, ale i v mateřských školkách.

Bali: TOP 10 spirituálních zážitků na Ostrově bohů
Spirituální cestování, jóga retreaty

Bali: TOP 10 spirituálních zážitků na Ostrově bohů

To, co lidí hledají na svých cestách, se často velmi liší. Někteří baží po adrenalinu, jiní po exotické kuchyni. Stále populárnější jsou ale cesty za jakýmsi spirituálním prozřením a poznáním sebe sama. Alex Kropp nabízí několik tipů na podobné zážitky na indonéském Bali.

DOBROVOLNICTVÍ: Jak se dobrovolničí ve škole na indonéském Lomboku?
Dobrovolnictví

DOBROVOLNICTVÍ: Jak se dobrovolničí ve škole na indonéském Lomboku?

První myšlenka, proč se stát dobrovolníkem přišla loni, kdy jsme vyrazily na dámskou jízdu na Bali. Navštívily jsme i mimo jiné Lombok a okolní Gili ostrůvky.

Želví ostrovy, které ani na mapě nenajdete, aneb ohrožená kareta obrovská
Cestopisy a reportáže

Želví ostrovy, které ani na mapě nenajdete, aneb ohrožená kareta obrovská

Ještě stále na světe existují místa, na která můžete vstoupit pouze s povolením od místních úřadů. Před dvěma lety se mi naskytla skvělá  příležitost stát se dobrovolníkem v organizaci Konservasi Biota Laut Berau. Během cestování po Indonésii jsem zavítala na malé ostrůvky u Bornea, kde se nachází záchranná želví stanice.

Bali: Čestným hostem na indonéské svatbě
Svatby v zahraničí

Bali: Čestným hostem na indonéské svatbě

Návštěvu Bali si většina lidí spojuje s koupáním, jógou a případně meditací. Jaké to je ale na pravé balijské svatbě?

Co nevynechat při návštěvě Bali? Výšlap na sopku, procházka po rýžových polích či vodopády
Ostrovy a pláže

Plánování dovolené může být o nervy, zvláště pokud patříte mezi blázny, jako jsem já, kteří chtějí vidět doslova vše. Co tedy při návštěvě Bali nevynechat?

TOP 5 tipů na návštěvu starověkých chrámů na Bali
Top tipy

TOP 5 tipů na návštěvu starověkých chrámů na Bali

Bali je domovem mnoha starověkých chrámů, z nichž některé se staly populárními turistickými cíli. Každý chrám je jedinečný a na své si přijde opravdu každý!

Indonéské Bali: Ostrov mnoha tváří, který si vydobyl popularitu mezi cestovateli
Ostrovy a pláže

Proč poznat Bali zblízka? Kromě krásných pláží nabízí neobvyklé zážitky, nádherné chrámy a usměvavé obyvatele.

1 3 4 5 6 7 20