Angličtinu v Indonésii může učit v podstatě kdokoliv. Úplně stačí, když se anglicky domluvíte a jste schopni zabavit třídu dětí na šedesát minut. Na Lomboku i na Bali funguje několik neziskových organizací, které nabízejí výuku po celý rok nejen na základních školách, ale i v mateřských školkách.
To, co lidí hledají na svých cestách, se často velmi liší. Někteří baží po adrenalinu, jiní po exotické kuchyni. Stále populárnější jsou ale cesty za jakýmsi spirituálním prozřením a poznáním sebe sama. Alex Kropp nabízí několik tipů na podobné zážitky na indonéském Bali.
První myšlenka, proč se stát dobrovolníkem přišla loni, kdy jsme vyrazily na dámskou jízdu na Bali. Navštívily jsme i mimo jiné Lombok a okolní Gili ostrůvky.
Ještě stále na světe existují místa, na která můžete vstoupit pouze s povolením od místních úřadů. Před dvěma lety se mi naskytla skvělá příležitost stát se dobrovolníkem v organizaci Konservasi Biota Laut Berau. Během cestování po Indonésii jsem zavítala na malé ostrůvky u Bornea, kde se nachází záchranná želví stanice.
Návštěvu Bali si většina lidí spojuje s koupáním, jógou a případně meditací. Jaké to je ale na pravé balijské svatbě?
Plánování dovolené může být o nervy, zvláště pokud patříte mezi blázny, jako jsem já, kteří chtějí vidět doslova vše. Co tedy při návštěvě Bali nevynechat?
Bali je domovem mnoha starověkých chrámů, z nichž některé se staly populárními turistickými cíli. Každý chrám je jedinečný a na své si přijde opravdu každý!
Proč poznat Bali zblízka? Kromě krásných pláží nabízí neobvyklé zážitky, nádherné chrámy a usměvavé obyvatele.