Stali byste se rádi dobrovolníky? Vydejte se do Indonésie na ostrov Lombok a učte děti ve Škole v ráji!
Nastal den D a my vyrážíme směr Papua. Čeká nás 42 dní nevšedních zážitků a dobrodružství v zemi bývalých kanibalů na souostroví s největší biodiverzitou na světě.
Indonéský ostrov Sumatra se pyšní jednou z nejkrásnějších a nejzajímavějších krajin na světě. Najdete tu největší kráterové jezero na světě, mnoho sopek (včetně hory Kerinci, nejvyšší sopky Indonésie), unikátní faunu i floru a tak není divu, že je příroda ostrova zařazena na seznamu světového dědictví UNESCO.
Turisty zatím opomíjený ostrov Nusa Penida leží na jihovýchod od Bali. Je největší ze tří ostrovů a se svými sousedy, Lembonganem a Ceninganem, patří pod samosprávu Bali.
Bali je největší turistickou destinací Indonésie. Ne každý ale touží po zprofanových místech, plážích přeplněných turisty a po podnicích nabízejících falešnou verzi místní kultury.
Sopka Rinjani je po Puncak Jaya (4 884 m n. m.) na Papue a Kerinci (3 805 m n. m.) na Sumatře třetí nejvyšší sopkou Indonésie. Kolem ní se nachází velké jezero s novým kráterem Barujari, který se zde formoval v devadesátých letech.
Varani komodští jsou jako bájní draci odpradávna součástí mýtů a legend tradujících se z generace na generaci. Za jejich pozorováním v divoké přírodě se vydejte do Indonésie na ostrovy Komodo a Rinča, kde tito veleještěři vládnou.