Kuchyně

Haiti je ovlivněno africkými a francouzskými kořeny. Obecně je dobré, pokud domorodí obyvatelé vůbec nějaké jídlo mají a pro cestovatele je dobré, pokud mají jídlo čerstvé a čisté.

Nicméně z historie a z mála podniků na úrovni, které se v zemi vyskytují, by se dalo jako typické jídlo definovat následující: vepřové maso s rýží, ryby a jiné mořské plody, tropické ovoce, vše vždy používané s velice aromatickým a silným kořením, které dává této kuchyni její specifický ráz.

Typickými nápoji jsou čerstvé džusy z tropického ovoce, které jsou výtečné. Ale je nutné dávat velký pozor na hygienu přípravy, jakou vodou je ovoce omyto, kým je džus připravován a doporučuje se konzumovat v hotelech určité kategorie nebo v restauracích.

Národním nápojem je bezpochyby třtinový rum a také kokosový likér.

S aktualizací online průvodce nám pomohla Irena AndrlováCK Reina Travel.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: