Florida je obrovská a říká se, že čím jižněji, tím lepší pláže. Pokud si to chcete ověřit na vlastní kůži, vyrazte na trip z Miami až na Key West!
Nastupuju do letadla v Istanbulu mířícího do Prahy. Moje mysl hýří myšlenkami v jinak naprosto opotřebovaném a unaveném těle po dvou dnech cestování. Přes čtyři měsíce ve Státech. Více než tři z toho strávené v New Yorku. „Kačko splnila sis všechny svoje sny?“, říkám si. Pff, všechny? Ani náhodou! Na to jich mám příliš mnoho. Splnila sis tedy dost na to, aby se ti nechtělo je opouštět a vracet se do Prahy? Ano, ano, ano!
Na úplném severozápadě USA leží stát Washington – neuvěřitelně pestrá a krásná země s úžasnou přírodou. Při pobřeží Washingtonu se prostírají věčně zelené deštné pralesy. Z nich se prudce zdvihá pásmo Kaskádového pohoří se zasněženými dřímajícími sopkami. To vše na dohled od typických amerických velkoměst s mrakodrapy, fastfoody a nejmodernějšími technologiemi. A za tím vším ještě dále na východě se táhne nekonečný kraj sluncem rozpáleného vnitrozemí a ospalých, téměř westernových městeček.
Za letním odpočinkem vyrazila kolegyně Natálie Šírová do sluncem zalité Kalifornie. Jejím hlavním cílem ale nebyly bílé písčité pláže na pobřeží Pacifiku, ale národní parky pohoří Sierra Nevada. Přečtěte si krátký rozhovor, jaké dojmy si přivezla z Yosemit, Sequoia NP nebo Lassen Volcanic NP.
Třebaže se s přibývajícím množstvím procestovaných kilometrů čím dál více ztotožňuji s heslem, které praví, že nejlepší cestovatel je ten, který příliš neplánuje, věřím, že do určité míry se plánovat vyplatí. Sama jsem se o tom přesvědčila dík invenci a snaze si alespoň v hrubých rysech načrtnout své putování Kalifornií. V opačném případě bych totiž propásla možnost navštívit ojedinělý národní park zvaný Channel Islands.
New York City je vzrušující město. O tom není pochyb. Je to ale místo ideální pouze na cestování, nebo i k životu? Co vše New York nabízí? Při své cestě do New Yorku jsem nechtěl být jen obyčejným turistou, ale chtěl jsem ho poznat i z pohledu místních obyvatel.
Přesně před dvěma roky jsme při lovení magické polární záře na norských Lofotech odhalili dech deroucí působivost kontrastu moře a z něho se tyčících hor.
Úžasné přírodní scenérie, 46 „čtyřtisícovek“ i zábavní park s Great Escape se skutečnou americkou klasikou, dřevěnou horskou dráhou. V Adirondackém parku zažijete tu pravou Ameriku.