Fotografové a cestovatelé Kateřina a Miloš MOTANI připravili další obrazovou publikaci, která vás zavede do různých končin amerického divokého západu. Co všechno na čtenáře čeká?
Co všechno je možné vidět z vlaku? Pojďte se s námi podívat, jak lze procestovat Ameriku trochu netradičním způsobem. Původní trasy jsou sice klikaté, ale vedou tou nejkrásnější přírodou.
Americký středozápad sužují extrémní mrazy. Rtuť teploměru se propadá čtyřicet stupňů pod nulu a jezera i vodní toky jsou spoutané příkrovem ledu. Vlci se blíží … Nastal ten nejvhodnější čas na fotografickou reportáž Petra Slavíka z Minnesoty.
Aké je osem týždňové cestovanie po krajine „neobmedzených“ možností? A ako v USA praktikujú vysokohorskú turistiku? V Amerike je vše „really easygoing“ i turistika.
Je královnou mezi pouštěmi. Bílá. Pokrytá zvlněnými písečnými dunami. Vypadá velmi nevinně a čistě. Přes den svítí písek bělostnou barvou. Dovede však být i krutá a nevlídná. Nechá přežít jen ty nejsilněší. Krajina ve White Sands vypadá jakoby byla pokrytá čerstvě napadaným sněhem. Na silnici jakoby ležel dokonce i led.
Namísto pařezové chaloupky obrovský cedr, místo studánky vodopád a místo datla hejno pelikánů. Tahle pohádka z mechu a kapradí totiž není z českých luhů a hájů, ale z národního parku Olympic v USA.
Na sto mil divokého a nezastavěného pobřeží Tichého oceánu zvané Big Sur, které začíná za městečkem Monterey a končí u hradu Hearst, jsem se moc těšila.
Trochu jsme si přispali a po osmé hodině jsme vyrazili asi 30 mil východním směrem k jedné z největších elektráren na světě – Hoover Dam.