Turistům není doporučováno stravovat se v místních pouličních stáncích, ani konzumovat nebalenou vodu. Jídlo na ulicích je extrémně levné, ale kvalita je různá a hygienické podmínky nekontrolované. V rámci strávení pěkné dovolené je lépe si trochu připlatit a stravovat se i tak na naše poměry levných restauracích.
Mezi salvadorské speciality patří:
Gallo Pinto – typický pokrm, společně s Kostarikou i Panamou. Je to rýže, fazole s cibulí a kořením opečené na oleji. K tomu míchaná vajíčka. Dále se k této snídani podavají tortillas a sour cream.
Pupusas – plněná pečená placka z kukuřičné nebo rýžové mouky opečená na oleji nebo přímo na rozpálených plátech kamen. Náplně jsou různé: masové, sýrové, fazole, škvarky nebo i dýně.
Empanadas – taštičky plněné mletým masem nebo sýrem. Díky použitému koření chutnají pokaždé jinak (doporučeno ochutnat).
Batido – nápoj vyrobený z čerstvého tropického ovoce jako je mango, papája, ananas a to mixováno buď s vodou nebo s mlékem či jogurtem, máte na výběr.
Rýže s mlékem – typ rýžového pudingu, častý místní dezert
S aktualizací online průvodce nám pomohla Irena Andrlová z CK Reina Travel.