Kuchyně

V Paraguaji se s oblibou konzumuje pečené maso (hlavně hovězí žebra), které se nejčastěji doplňuje chlebem a čerstvým mixovaným salátem. Můžete zde ochutnat to, co na první ohled bude vypadat jako klasický český řízek, nazývá se to  „la milanesa“, jediný rozdíl je že se dělá většinou z hovězího plátku.

Tradiční teplý nápoj je maté a studený osvěžující nápoj se připravuje ze studené vody s různými rozmačkanými bylinami.
Ceny jídla jsou v Paraguaji většinou velice nízké, a to i ve slušných restauracích. Obědové menu můžete pořídit od 5 usd a večeři od 10 usd. Pokud v supermarketu budete chtít nakoupit základní potraviny, ceny jsou podobné jako u nás.

Na aktualizaci online průvodce se podílela Irena Andrlová z CK Reina Travel.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: