Covid, zdraví a bezpečnost

3.12. Turistům je určen turistický koridor. Na letišti probíhají kontroly a jsou možné i testy (při příznacích či cestě z rizikové oblasti). Na výsledky případných testů se čeká v pokoji hotelu, kde probíhá i případné karanténa. V případě cesty bez testů či negativních testů mohou turisté trávit čas v rezortu, který je součástí koridoru.

13.10.2020 Pro návštěvu je nutné získat povolení vlády. Po příletu je možné, že bude vyžadován test. 14-ti denní karanténa je nutná, pokud cestovatelé nemíří do hotelů ve schválených oblastech.

Jamajka je považovaná za méně bezpečnou zemi, kam se příliš mnoho bílých turistu neodváží. My jsme bydleli v chudinském ghettu v Kingstonu a po Jamajce jsme cestovali sami a do žádného nebezpečí jsme se nedostali. Na pláži v Montego Bay jsme narazili na dva Jamajčany, kteří nám naslibovali, jak nás vezmou za rodinou Boba Marleyho a chtěli z nás pravděpodobně jenom vytáhnout peníze, ale nikam jsme s nimi nejeli a místo toho s nimi strávili pěkně odpoledne plné jamajského Freestyle.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: