Covid, zdraví a bezpečnost

19.10.2020 Pro vstup je nutné předložit negativní test na covid.

V hlavním městě Georgetown se nachází i privátní nemocnice, kde vám může být poskytnuta dostatečná péče na úrovni. Mimo hlavní město je to se zdravotnickými zařízeními dost problematické, a pokud jsou, tak na nedostatečné úrovni, co se týče personálu, vybavení i metod.

Doporučená je profylaxe proti malárii, která je z Guyaně endemická, a vážné riziko představuje i horečka dengue. Je důležité se chránit různými druhy repelentů před štípnutím komáry a spát zásadně pod mosquitiérou. Dále je vysoce doporučené se nechat před návštěvou země očkovat proti tyfusu a hepatitidě A. Při vstupu do země se vyžaduje certifikát o očkování proto žluté horečce. Platí pravidlo nikdy nepít vodu z kohoutku, pouze balenou s nepoškozeným uzávěrem. V zemi se několikrát vyskytly epidemie cholery.

Co se bezpečnosti týče, poslední dobou je kriminalita Guyany na vzestupu. Můžete potkat ozbrojené muže, hlavně v Georgetownu, je možné vidět různé stupně násilí za bílého dne na ulici, ozbrojená i násilná přepadení. Samozřejmostí jsou běžná pravidla jako nechodit v noci o samotě, nevystavovat příliš na odiv drahé věci a šperky, ani značkové oblečení, peníze mít rozdělené po menších částkách na několika místech, platit malými bankovkami a neukazovat hotovost, nesdělovat záměr ohledně tras vašeho pobytu nikomu, koho neznáte apod.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: