Kuchyně

Chilskou klasikou je empanada – smažená těstová kapsa, plněná například sýrem (empanada de queso), masem, zeleninou, rybou, apod. Dalším tradičním pokrmem je pastel de choclo – koláč z kukuřice plněný masem, cibulí, olivou, kouskem kuřete a vajíčkem.

Chile má více než 4000 km pobřeží, proto není divu, že jsou zde velmi populární mořské plody a ryby připravované na mnoho způsobů – najdete je v tzv. marisquerías (rybích restauracích).

Z alkoholických nápojů doporučuji vyzkoušet skvělá vína. Dobré je v Chile i pivo, prodává se v litrových skleněných lahvích – nejznámší značky jsou Escudo a Cristal. Nikdo by neměl opustit Chile, aniž by ochutnal místní speciatu pisco – pálenku z vína. To lze míchat s kolou, nápoj se pak nazývá piscola.

Určitě ochutnáte chilský chleba resp. housku (pan), který se prodává na váhu.

S aktualizací online průvodce pomohl Honza Brotánek – www.dojizniameriky.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: