Cestopisy a reportáže

Ohňová země
Národní parky a přírodní skvosty

Ohňová země

Na nejvetsim jihoamerickem ostrove (Isla Grande), oddelenem od pevniny Magellanovou uzinou, lezi Ohnova zeme. Oblast, ktera je na severu temer plocha a nadmorska vyska dosahuje max. jen nekolika metru, meni smerem k jihu vyrazne svuj charakter a horske masivy zde dosahuji az do vysky kolem 1500 metru.

Postřehy z cestování po Jižní Americe 5
Cestopisy a reportáže

Postřehy z cestování po Jižní Americe 5

Trasu s PA (Chile) do Ushuaii (Argentina) v Ohňové zemi jezdí několik autobusových společností (Tecni Austral, Pacheco, Bus Sur aj.). Některé jezdí každý sudý den v týdnu, jiné každý lichý. Cesta trvá 12 – x hodin, většinou se jezdí přes den, to proto, že cesty nejsou udržované, osvětlené a bývá pravidlem, že ve vyjetých kolejích někde zapadnete jezdí několik autobusových společností (Tecni Austral, Pacheco, Bus Sur aj.).

Postřehy z cestování po Jižní Americe 3
Města

Postřehy z cestování po Jižní Americe 3

Po návratu do Argentiny jsme se vydali ihned nočním přesunem do vinařské oblasti zvané Mendózav západní části země. Volíme strategii ubytovávat se v hostelech blízko nádraží, abychom se nemuseli zbytečně tahat s batohy.

Postřehy z cestování po Jižní Americe 1
Města

Postřehy z cestování po Jižní Americe 1

Výlet do Jižní Ameriky jsme plánovali celkem dlouho. Vzhledem k omezenému počtu volných dní (oba již nejsme studenti) jsme byli nuceni pečlivě zvážit a naplánovat každý den. Věděli jsme, že bychom při jedné cestě rádi najednou navštívili Argentinu, Uruguay, Chile i Ohňovou zemi, a proto jsme si na internetu a v průvodci Lonely Planet zjistili veškeré dostupné informace o místech, které stojí za to navštívit (památky, přírodní úkazy atp.) včetně jízdních řádů autobusů a místních leteckých společností.

Čtyři skvosty Patagonie
Národní parky a přírodní skvosty

Čtyři skvosty Patagonie

Oblast, která se rozkládá na území dvou států na úplném jihu Jižní Ameriky, Chile a Argentiny, má jedny z nejfotogeničtějších hor světa, obrovské kondory, zdánlivě nekonečné ledovce i vysokohorské pouště, rovinné pampy a aktivní sopky.