V Keni můžete ochutnat nejen africkou ale i arabskou nebo indickou kuchyni. Základem většiny jídel bývá maso (hovězí, skopové, kuřecí) a zelenina. Jako příloha nejčastěji kaše, brambory, rýže nebo chlebové placky.
Dále lze dostat polévky, čaj, kávu, pivo a různé druhy ovoce (banány, ananas, mango). Na ulici najdete vždy nějaký stánek s rychlým občerstvením (hranolky, hamburger, párky, pizza)
Pokud se budete stravovat v místních restauracích a mimo turistické oblasti, dá se pořídit levné jídlo. Ceny bývají uvedeny v jídelním lístku, smlouvat tedy není potřeba. Na safari v kempech je pak jídlo formou výběru „all you can eat“.
Mezi typická místní jídla patří:
- Ugali – kaše z kukuřičné mouky, používá se jako příloha.
- Sambusas – smažené trojúhelníky z těsta, plněné pikantním masem nebo zeleninou (podobné indickým taštičkám „samosa“)
- Pilaf – kořeněná rýže k hovězímu nebo kuřecímu masu. Připravuje se obvykle jako slavnostní jídlo, hlavně v muslimských pobřežních oblastech.
- Nyama-Choma – kuřecí nebo hovězí maso, upravené na rožni, podávané s přílohou ugali.Matoke – osmažené zelené banány smíchané s bramborami
- Biryani – rýže s kořením, masem a zeleninou (také podobné indickému jídlu).