Druhý nejvyšší vodopád světa Tugela je jen o 31 metrů nižší než nejvyšší Salto Angelo ve Venezuele. Je to ale skutečně tak? Rozhodli jsme se to přeměřit. Třeba bude nejvyšší, třeba nebude. Za tu legraci a pozdvižení to ale stojí!
K oblíbeným výletům z Kapského Města patří návštěva Kapského poloostrova, na jehož konci leží skalnatý výběžek mys Dobré naděje. „Právě stojíte na nejjižnějším místě Afriky,“ říká průvodkyně hrstce naslouchajících turistů a já nevěřícně kroutím hlavou.
Pojďte bojovat s mýty a zažitými stereotypy! JAR není jen zemí, kde na vás za každým rohem číhá zloděj. Najdete tady i přírodní krásy, které vám doslova vyrazí dech.
Nikdy jsem se nepodívala na jiný kontinent, než je Evropa, a některé nabídky se zkrátka neodmítají. Když za mnou jednou přišel kamarád s nápadem jet bouldrovat do afrického Rocklands, nebylo se o čem rozhodovat.
Jihoafrický Krugerův národní park je nejstarším parkem v Africe vůbec. Vyhlášen byl už v roce 1902 a svou velikostí by se dal přirovnat k celému Walesu. Kratičký snímek vás alespoň na pár chvil přenese za žirafami, slony a zebrami.
Afrika je pro nás Středoevropany kompletně jiným světem. A to ještě navíc jiným od místa k místu. Vydá-li se našinec na putování africkým kontinentem od jihu k severu, zažije snad sto údivů nad proměnou „černého kontinentu“ nežli stačí doputovat z Cape Townu na jih Namibie .
Ve Welgevonden Game Reserve můžete pozorovat celou Velkou pětku i další africká zvířata. I když jich tady spousta původně nežila. Dnes se jim zde skvěle daří.
Jihoafrická republika má sice závažné problémy s kriminalitou a korupcí, to ale nic nemění na tom, že žít půl roku v Kapském městě je krásným a nezapomenutelným zážitkem.