Zastávka v jižní Indii

Zastávka v jižní Indii

Při prvních šesti návštěvách KARDAMON KLUBU dostanete vždy jiný jídelní lístek s jinými pokrmy a nápoji … a ještě překvapení navíc. Gurmáni spočítali, že jihoindická kuchyně je nejpestřejší na světě: běžně používá přes 60 druhů koření a stejný počet odrůd zeleniny.

Doporučené jihoindické menu

(Jiho)indické menu

Další jihoindická jídla z naší nabídky

IDLI 4ks 89,

Bílé „koláčky“ z jemného těsta z rýže a speciální čočky vařené v páře. K idli vždy dostanete tři druhy omáček (viz níže).


MASALA DOSA149,-

„Placka“ z jemného těsta z rýže a speciální čočky, trochu křupavá, trochu měkká, s náplní z kuřecího masa, brambor a cibule s hrozinkami, hořčičným semínkem a kořeněnou směsí masala (náplň je mírně pálivá, ale zvládne ji skoro každý). K dose vždy dostanete tři druhy omáček (viz níže).


dosa.JPG

VEGETARIÁNSKÁ MASALA DOSA 119,-

Stejné složení jako masala dosa, ale s bezmasou náplní. Včetně tří druhů omáček uvedených níže.


OMÁČKY K IDLI A DOSE

(zahrnuto v ceně dosy a idli)
Sambal (smažená směs rajčat, dhalu, cibule, mrkve, lilku a fazolek s kurkumou, koriandrem, chilli a tamarindem)
Kokosové chutney (kokos, zázvor, chilli a hořčičné semínko v jogurtu)
Mátové chutney (čerstvá máta, koriandr a zázvor s chilli a pepřem v jogurtu; středně pálivé)


SLZYCHRÁMOVÝCHTANEČNIC(KHÍR) / TEMPLE DANCERS‘ TEARS 49,–
Sladká rýže s mlékem, oříšky, hrozinkami a kardamonem / Sweet rice with milk, nuts, raisins and cardamon

trihlava_kobra.jpg

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: