Co potřebujeme: (pro 4-6 osob)
– 2 středně velké lilky
– 2 dcl suchého bílého vína
– šťáva z jednoho citrónu
– olej nebo máslo na smažení
– sůl
– pepř
– 1 lžička kari
– 1 větší cibule
– nadrobno nasekaná petržel
– 4-6 plátků citrónu
A dáme se do toho:
1) Oloupeme lilek, nakrájíme ho na asi 1 cm tlustá kolečka, osolíme z obou stran a necháme asi 1 hodinu stát. Po hodině slijeme šťávu z lilků.
2) Na pánvi rozpálíme olej/máslo, lilky opečeme dohněda a odložíme na talíř.
3) Na stejné pánvi a ve stejném oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, přidáme kari a zamícháme. Poté přilijeme víno, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme.
4) Do směsi na pánvi přidáme opečený lilek a podusíme ještě asi 5 minut.
5) Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami, posypané nakrájenou petrželí a ozdobené plátkem citrónu.
Doba přípravy:
1 hodina stání lilku a 30 minut vlastní příprava
Tipy:
1) Smažíme-li lilek na másle, docílíme jemnější chuti.
2) Nebojme se lilek osmahnout více, při vaření ve vínové směsi pak rychleji změkne a lépe chutná.
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a DavidKučerovi
Nejširší nabídku průvodců a map Austrálie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz