Máte nápad na nějaký skvělý recept do ešusu? Podělte se s kolegy cestovateli a načerpejte zase jejich nápady!
„Vždy jím lokální pochutiny“, namítne nějaký gastro-hrdo-pych, než mu místní dobroty řádně proškolí peristaltiku. Ostatně zkouším místní hlavolamy a zubolamy na talíři také ráda, ale jsou chvíle, kdy jste předaleko od lidí. Kuchtík jste vy. Pomožte nám okořenit si dálky „domovem v bříšku“!
„nEtno“ míní se dnes pořádná domácí čmaja, na vrcholku cizí hory. Aneb jak si na cestách ušmudlit senzační nášup co nejjednodušeji.
Hlad s cestou souvisí. Ony ty housenky, zebry a škvoři časem omrzí. První je příliš měkké, druhé příliš tvrdé, třetí blbost. Nekruťte hlavou, netušíte, co jste kdy v čem snědli! Navíc, na vrcholcích And si jen tak nějaké brusinky neozobete a hospoda tam safra dlouho žádná není. Nasbírat a uvařit si můžete akorát tak lamí bobek. Lamí dalbát má sporadickou výživovou hodnotu a nebyl jako recept nikdy kvalifikovaně zhodnocen.
Přidejte nám recepis osvědčený, chutný, lehký a báječný, který lze uklohnit daleko od civilizace, v ešusu, či na ohni. Připomínám, surovina musí být lehká a malá, příprava rychlá, ovšem odezva galakticky lahodná!
Ve volně otevřeném „googlu dokumentu“ najdete první hvězdičky na gastronebi, jako např. recepty: „hovézí kuře“, „rajda-kusajda“, „brusnice-fazola“, „poblenta“, „petardovka“ a další. Budeme rádi za každý skvělý tip. Nápady tu postupně můžete sbírat i vy sami!
Přidejte svůj recept na cesty a nechte se inspirovat zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AklLvwINiu4ddGVQWHhCaG5rR2dOOW1JZWhYdmZqNHc
Dobré chutnání,
Nechť Vaše cesty a Váš pupík získají čtvrtý rozměr o čtyřech písmenkách: MŇAM
Ulov lososa, sivena, charjuse nebo nějakou podobnou havěť
Vykuchej
Osol
Máš-li koření na ryby tak okořeň
Napíchni na klacek
Do vykuchaného břicha vlož rozporky, aby se ryba dobře propekla
Upeč nad mírným ohněm
Sežer
výsledek:
http://visnakovo.rajce.idnes.cz/Kamcatka_2011_-_opravdu_velky_vandr/#IMG_1759.jpg
polevkové babiččiny nudle + česnekové máslo + sušený hrášek a sušené rajče
+ sůl, pepř a kurkuma
tzn.: těstoviny se uvaří společně se zeleninou, stačí minutka. Náslůedně zamícháme a přidáme koření a bylinkové máslo
Možné podávat;)
Tip měsíce: Etiopie
Mezi vlky a vrcholy: výprava do jedinečné přírody Bale Mountains
Cesta časem: Kmeny a tradice Údolí řeky Omo
Prořezané rty, skarifikace i deformování lebek. Význam tělesných modifikací u etiopských Mursiů
Knižní tipy
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou. UKONČENO
Časopis Travel Life píší cestovatelé pro cestovatele, tak CESTUJ!
Nové články
Neznámá Mauritánie
Vánoční trhy od Brém až po Berlín.. a mnohem dál
Playa del Carmen
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru