Řeka Zambezi, král litunga, vodou zaplavený Barotseland, chystané spiknutí. Ta místa a slova zní trochu tajemně. Putování Zambií podpořené Expedičním fondem pokračuje.
Proč jsme nedošli až do sedla Kugti? A jak nás pohostili v nádherných domečkách v horských vesnicích? To se dočtete v podslední části cestopisu z Himachal Pradeshe.
Většina z vás zná Burianovy obrazy znázorňující pravěký život lovců. Nám se naskytla možnost zúčastnit se výzkumů na jednom z největších nalezišť lovců mamutů!
Počas mesiacov júl a august som prešiel s batohom na trase Káhira – Istanbul. Popri písaniu zážitkov som sa snažil vypísať aj nejaké zaujímavé ceny týkajúce sa dopravy, ubytovania, vstupov, víz alebo cien, ktoré môže človek počas tejto cesty stretnúť. Tieto informácie sa môžu hodiť pri plánovaní podobnej cesty.
Expediční fond podpořil zajímavou exkurzi do života Zambie, kdysi nadějné africké země, která se dnes pohybuje mezi nejchudšími státy. Jaké jsou toho příčiny?
Cesta Laponskem na saních – to je putování pohádkovou zimní krajinou, kdy v naprostém tichu uslyšíte jen štěkot psů a třpyt sněhu. Vydejte se tam s námi!
Nový turistický průvodce autorek Veroniky a Jitky Škvárových vás jako první na českém trhu provede po Svatojakubské cestě ve Španělsku. Nechte se inspirovat a vydejte se na tuto kultovní pouť s nimi.
Klimatizovaný autobus si to šine po rozpálené asfaltce kousek od břehu Kaspického moře. Vzadu sedí skupina mladíků ve ve výborné náladě. Jejich cílem je Ardabíl, město v severozápadní části obrovské íránské země. Můj cíl se také blíží – jsem rád a zárověň i nerad, budu totiž muset vystoupit z příjemného vyklimatizovaného chládku do horka panujícího za okny autobusu.
První ročník čtenářské ankety o nejlepšího průvodce cestovních kanceláří bude slavnostně ukončeno na večírku Hedvábné Stezky 15.12. Přivítáme i vítěze, Hynka Adámka.
Divoká planeta je kniha fascinujících fotografií z divočiny! Fotografové Petr Slavík a Václav Šilha se dívají na naši Zemi hledáčkem svých fotoaparátů opravdu zasvěceně a objevují pro nás pozoruhodný svět zvířat, jak ho neznáme.
Madagaskar je země s krásnou přírodou a úchvatnými národními parky. Nechte se inspirovat naším článkem a navštivte jej s námi včetně proslulé Baobab Avenue.
Název Augrabies, který dal vodopádu na jihoafrické řece Oranje Švéd Hendrik Jakob Wikar, je odvozen od namského slova „Aukoerebis“, což znamená „Místo velkého hluku“. Zatím se tu však v tichosti dostanete do tajemného dávnověku naší planety.
Namibii jsem navštívil v říjnu 2009. Byla to taková cesta narychlo, protože jsem se přidal ke dvěma charitativním pracovníkům z Německa a Rakouska, kteří dohlížejí na jeden projekt v této zemi. Z toho také vyplývalo určité omezení pohybu, protože oni tam byli již po několikáté a samotnému se mi do delších cest moc nechtělo. Během necelých tří týdnů jsem tak mohl poznat jen Windhoek a Swakopmund a podívat se do národního parku Naukluft.
Dánsko není jen zemí, kam jezdí na zájezdy důchodci či rodiny s malými dětmi. Naše reportáž dokazuje, že tato „placatá“ země má co nabídnout i milovníkům divokých přírodních scenérii.
Cesta domů je projekt Charity České republiky. Umožní malým šestiletým dětem na mongolském venkově zůstat s rodiči a nemuset odcházet na dlouhých 10 let do internátních škol.