Pokud jste milovníky jara, na Kanárských ostrovech budete po celý rok jako v ráji. V zimě teploty neklesají pod 18 °C, a proto zejména Evropané rádi tráví nevlídné měsíce na tomto atlantském souostroví.
První zkušenosti začínajících průvodců jsou vždycky kruté. Opravdovou perličkou je ale absolvovat svůj první zájezd se skupinkou pacientů psychiatrické léčebny.
Je libo malou sněhovou provokaci z Kamčatky? První video Aleny Dmitrievy z jejího splitboardování v roce 2014.
Ve středověku nebyl Mnichov příliš významným městem, hlavním centrem umění i moci bylo sousední silné arcibiskupství ve Freisingu a o něco vzdálenější Augsburg. Ve 14. století po zvolení Ludvíka IV. Bavora římským císařem se karta začala obracet a dnes je srdcem Bavorska Mnichov.
Psal se 14. únor roku 2014 a my jsme se ve večerních hodinách vydali i přes varování našich rodičů, babiček i všemožných médií o neutěšené politické situaci z brněnského autobusového nádraží Zvonařka na cestu do vzdálené Ukrajiny na výlet CK Alpina – Zakarpatská Ukrajina v zimě.
Světlo mě šimrá na víčkách, je sedm ráno. Za malinkatým střešním oknem šumí moře, dnes zahalené mlhou tak hustou, že nedohlédnu na protilehlý ostrov. Scházím dvě patra dolů. U stolu v kuchyni již čekají dvě děvčátka, starší Iona ve školní uniformě, čtyřletá Isla v pyžamu. Když mě spatří, přestanou se vrtat ve snídani a vrhnou se na mě. Jejich máma Jess se usmívá od kávy, prohodíme pár zdvořilých slov a pak na mě v rozpacích vybalí prosbu.