Na Copland track nás upozornilo hned několik lidí. Není údajně nijak náročný a člověk se může vykoupat v termálních jezírkách hned u první chaty.
Přinášíme informace z první ruky po šťastném návratu expedice Ruwenzori-Ituri. Milan Daněk a Alena Žákovská přivezli zprávy o kanibalismu na pygmejích Bambuti. Výprava byla finančně podpořena Expedičním fondem.
Už nějakou dobu přemýšlíme, jestli se máme pustit na Milford Track. Je to snad nejznámější track na Zélandě, ovšem taky nejdražší: na začátek se dostanete z Te Anau pouze lodí, stejně jako pak na konci do Milford Sound.
Tuhle jsem psal o jídle, teď přicházejí na řadu logicky toalety a s nimi i částečně související sekce nápisů. Zahraniční toalety je téma, které vždy pobaví a pokud je na to někdo povznesen a připadá mu to „nízké“, jedná se většinou o pouhé pokrytectví, že ano… V Japonsku rozeznáváme dva druhy toalet: japanese-style a western, jak se tady obvykle píše a je to jednoduché, pravý japonský záchod je určitou modifikací záchodu tureckého, zatímco western je nám důvěrně známá mísa.
Na dva dny státních svátků většina Čechů opustila města, vyrazila na chalupy a nikoho ani moc nezajímá, co se vlastně slaví. To Holanďané berou státní svátek vážně. Tedy alespoň ten, kdy slaví narozeniny královny Juliany.
Před osmi lety se Hondurasem prohnal hurikán Mitch. Hlavní město Tegucigalpa se těžko vzpamatovávalo ze škod. Dnes si na hrůzy už nikdo nevzpomene. Lidem se navrátil úsměv.
52 km západně od Tallinu leží město, jež před příchodem Sovětů bývalo synonymem čistých pláží a mnoha penzionů. Je to Paldiski, vojenský přístav na poloostrově Parki v severozápadním Estonsku.
Do severského Laponska opředeného legendami se parta moravských milovníků rybaření vydala v romantické představě, že se budou živit čerstvými lososy a arktickými malinami. Co nakonec jedli?
Pavel Sklenička loni na jaře podnikl cestu do Kurdistánu. Tam i zpátky jel po zemi. V tomto článku přináší řadu užitečných informací a rad těm, kdo by se třeba letos chtěli vydat po jeho stopách.
„Palác se zámeckým ložem“ zůstává při toulkách světem většinou jen tajným snem. Stejně tak v některých chvílích sníme o domácím útočišti se známými duchnami a postelí, v níž se zdají ty nejkrásnější sny.
Svět je nespravedlivý! Zatímco někteří mohou šířit zlo a nenávist po dlouhá léta, těm nejčistším a nejskvělejším lidem někdy není dopřán ani život …
Mnoho Čechů jistě letos zavítá na dovolenou do Řecka a pokud pojedou vlastním autem, nejspíš povede jejich cesta přes Srbsko a právě přes jeho hlavní město Bělehrad (srbsky Beograd). Jistě se ptáte, co je zde zajímavého?
Turecko je země plná přívětivých, milých a pohostinných lidí. Občas ale musíte cenu za tu pohostinnost tvrdě usmlouvat.
Nikaragua je největší ze středoamerických zemí. Na naší cestě střední Amerikou jsme do ní dorazili po Mexiku, Guatemale a Hondurasu a prohlásili ji za zatím nejlevnější, avšak zároveň nejchudší.