Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Severní Vietnam se z hlediska cestovního ruchu proslavil několika známými oblastmi jako je například Sapa nebo Halong Bay. Někdy se ale jednoduše vyplatí neposlouchat průvodce a vydat se tam, kam není jednoduché se dostat.
Sa Pa je městečko v severním Vietnamu, kde poznáte spoustu menšin a projdete se mezi rýžovými poli. Ve Vietnamu nenajdete mnoho vhodnějších míst pro trekování.
Máme pro vás několik základních tipů, jak se zorientovat ve Vietnamu, jedné z nejzajímavějších zemí Jihovýchodní Asie, při první návštěvě.
Zdá se vám spojení ekologie a komunistické ideologie nerálné? Myslíte, že v minulosti Kuby neexistovalo protestní hnutí, které by usilovalo o alternativnější způsob života a ochranu životního prostředí? Nebo že na Kubě nenajdete vegetariánskou restauraci? Potom zkuste navštívit prototyp ekologické vesnice Las Terrazas v Sierra del Rosario.
Na deltě je několik krásných míst, která jistě stojí za navštívení. My Tho a Can Tho však tvoří důležitý ekonomický uzel této oblasti. Pokud plánujete cestu do jižního Vietnamu, nevynechte právě tato střediska.
Malý ostrov na jihu Indického oceánu, Mauricius, je rájem pro milovníky moře, rumu, indciké kultury a ptáka doda. Co si ale určitě nenechte ujít?
Do Jihovýchodní Asie jezdím více než 6 let, konkrétně ve Vietnamu jsem byl za tu dobu mnohokrát a podařilo se mi tuto úžasnou zemi téměř celou procestovat. Rád bych vás seznámil s místem, které podle mého názoru patří k tomu nejlepšímu, co Vietnam nabízí.
Chystáte se do hlavního města Ruské federace? Určitě vám stručný průvodce Moskou přijde vhod. Co vidět, kde se najíst a jak je to v Moskvě s dopravou se dozvíte v tomto článku.
Pro tento rozhovor jsme vybrali mezi cestovateli velmi málo rozšířenou oblast Afriky, a to Ghanu, Benin a Togo. Co vlastně očekávat od návštěvy tohoto koutu západní Afriky?
Asijské velkoměsto s osobitou kulturou v kontrastu s evropským vzhledem. Takový je Saigon. Tedy Ho Či Minovo město.
Bagan, balancující pagoda na Kyaiktiyo, okolí Hpa-An, Yangoon a zlaté pagody. To všechno jsou doporučení hodná místa v Barmě.
Přes varování nejenom webových stránek Ministerstva zahraničních věcí a minimum aktuálních informací jsem se vydal navštívit soukromé doly na akvamaríny, topazy a turmalíny do údolí řeky Shigar, kde proudí ledovcová voda z velikánů K2 a Broad Peaku.
Život nám chystá různá překvapení. Občas nás zavane tam, kam bychom vůbec nečekali a to jen tak ze dne na den, aniž bychom vlastně chtěli. I tak by se dal uvést velmi silný příběh Nely Dočekalové, šestadvacetileté Češky, která již devět let žije v Carlos Paz, hlavním městě provincie Cordoba v Argentině.
Hledáte netradiční destinaci a máte rádi přírodu? Vydejte se do Mongolska. Tato země ještě nepatří mezi tak oblíbené turistické cíle, takže se můžete těšit na opravdový klid a užít si pocit svobody. Kam se v Mongolsku vydat a proč tam vůbec jet? Dozvíte se v rozhovoru s Petrem Procházkou!
Chrámový komplex Angkor v Kambodži nesmíte vynechat. Ano, davům turistů se nevyhnete. Ale i tak tento zázrak architektury rozhodně stojí za vidění. Je neuvětitelně rozlehlý a stavby jsou opravdu dechberoucí. Nejednou vás napadne otázka „jak to tehdy udělali“?