Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Jen osm set metrů západně od turisticky oblíbené Mallorky vyrůstá z moře skalnatý ostrov Sa Dragonera. Geologicky je prodloužením mallorského pohoří Sierra de Tramuntana. Jméno Sa Dragonera si ostrov vysloužil zřejmě po svých nejstarších obyvatelích, malých ještěrkách Lilfordových, které místní lidé nazývají “dragones“ neboli draci.
Rakousko a lyžování jsou dva neoddělitelné pojmy. Lyžovat zde umí každý již od útlého dětství, čápům ze zavinovačky vykukují lyžičky a na téma lyžování si tu můžete popovídat prakticky s kýmkoliv. S trochou nadsázky lze říci, že na úspěších lyžařských hvězd spočívá rakouské národní sebevědomí.
„Prásk, bum bum, ratata“ ozvalo se ve tmě a já vystřelila z postele. Zamotala jsem se do moskytky, což mě umožnilo se trochu probrat. Srdce mám až v krku, bije jako splašené. Poslouchám, co se to venku děje: „uf, to je jen lijavec!“.
Ráda jdu proti proudu – prostě jinak, než je běžně zvykem. Jenže u výletu s dvojčaty na plovoucí domy na jezeru Chiao Lan se mi to tentokrát nevyplatilo. A to doslova.
Malý Saša se narodil v březnu 2016 a od té doby procestoval víc koutů světa, než většina z nás. Kolik toho stihl, než se naučil pořádně chodit?
Kuba je ostrovem magické přírody, barev, kulturní různorodosti, temperamentu, prázdných obchodů, ikonických vůdců kubánské revoluce, ale i magických rituálů afrokubánských kultů a zvláště proslulé santérie.
Letos uplyne přesně 750 let od chvíle, kdy se začala psát historie kláštera Neuzelle, jenž se nachází severně od českých hranic v německé spolkové zemi Braniborsko, asi tři a půl hodiny jízdy autem od Prahy.
Jak se nejlépe dopravovat po ostrově Mallorca?
Island je v dnešní době čím dál tím populárnější destinací a často tam může být poněkud těsno. Pokud vám ovšem nevadí zima a trochu kratší dny, vydejte se, jako my, objevit jeho zimní kouzlo. Odměnou vám bude nádherná drsná příroda, kterou hlavně na severu ostrova budete mít sami pro sebe.
I když Tchaj-pej působí na první pohled jako většina asijských velkoměst, pokud budete mít cestu kolem, byla by škoda ho nenavštívit. Zkuste ho poznat například během stop overu při některém z letů do jihovýchodní Asie.
Ostrov Zanzibar, tam, kde sa všetko začína a končí slovami – HAKUNA MATATA…
Je hlavním městem Vietnamu po dlouhá staletí a i přes fakt, že se několikrát titulu musela vzdát, nejen místní populace, ale i světová vesnice historiků, považuje Hanoj, po dlouhých dva tisíce let za jedno z hlavních kulturních center Vietnamu.
Projdete se jakoukoliv ulici ve Vietnamu nebo zavítejte do jakéhokoliv většího města ve Vietnamu a za krátko si uvědomíte, že jste v zemi, která je šílená po kávě!
Máte rádi jeskyně? To ticho. Tajemnou atmosféru. Slabé světlo a průvodce, který tlumeným hlasem upozorňuje na krápníky a zajímavé útvary. Jít do jeskyně znamená zážitek, často až mystický.
Slavný cibulák je prakticky stejně starý jako samotná míšeňská porcelánka Meissen a stále velmi žádaný. Co je na jeho modrobílém dekoru tak jedinečného? Proč nás fascinuje od data svého vzniku?