Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Egypt, Japonsko, USA nebo třeba Maroko známe, tedy alespoň si to myslíme. Stačí ale udělat krok (nebo více) stranou a i v tradičních destinacích můžeme objevit neznámé kouty.
Nazaret, izraelské město, které židovsky příliš nevypadá. Žijí zde totiž většinou Arabové a křesťané. V Nazaretu je mnoho památek na biblické časy a život Ježíše Krista a také Madony všech druhů i barev. Černošské, bělošské i asijské Marie s Ježíškem v náručí.
Právě nyní jaro láká do parků a zahrad snad více než kdy jindy: zažijte jarní probuzení v Sasku, zemi zámků. Vše se zelená a kvete, parky a zahrady se ukazují ve své plné kráse.
Nastal den D a my vyrážíme směr Papua. Čeká nás 42 dní nevšedních zážitků a dobrodružství v zemi bývalých kanibalů na souostroví s největší biodiverzitou na světě.
Ve Švýcarsku se aktivně spojuje láska k horám i kolu. Křivolaké silničky, hluboká údolí i okolí průzračných jezer nabízejí značené trasy, a to jak pro cyklistické nováčky, tak i zkušené machry.
Přes Švýcarské Alpy vede řada cest, které jsou rozdílné svoji délkou, náročností i povrchem. Milovníkům horského terénu nabízejí kilometry stoupání, dlouhé sjezdy i dostatek adrenalinu.
Klášterní komplex na pomezí dvou států, jež se zapsal do dějin. Směsice slohů, historických fresek i pohnutých osudů, takový je komplex David Garedža.
Hory Gruzie, Arménie a Ázerbájdžánu lákají dobrodruhy a milovníky divočiny od nepaměti. Region Zakavkazska ukrývá zelené travnaté svahy v podhůří, sněhem pokryté vrcholky čtyřtisícovek a pětitisícovek, vyhaslé sopky a prastaré kláštery. Kam se v tomto koutu světa vypravit za trekováním?
Kebabový chléb, vejce na hniličku, podomácku natlučené máslo, hustá nešizená marmeláda, med od souseda a neuvěřitelně lahodná domácí smetana. Snídaně je základ a v Arménii to platí dvojnásobně. S plným břichem vzhůru do oblak!
O Kolumbii už nějakou dobu neplatí, že by se tam kvůli kriminalitě cestovatel měl bát podívat. Naopak, kdo ji navštívil, mluví o ní jako o perle Jižní Ameriky. Jaký je tedy Medelín, druhé největší město této země?
Proč byste se měli vydat na procházku bukurešťským hřbitovem? Hřbitov Bellu je totiž něco jako pražský Slavín, dýchne tu na vás historie a připomenete si ty nejvýznamnější rumunské osobnosti.
Už dlho na nás pozerali veľmi lacné letenky do Rumunska – konkrétne do Transylvánie. Ľudia mávajú voči Rumunsku predsudky, ale práve naopak, je to veľmi krásna krajina plná milých ľudí. A mě nejvíc bavilo na ni koukat z nebes…
Domorodá etnická skupina ekvádorských Indiánů nazývaných Los Tsáchilas se usadila v okolí města Santa Dominga již před několika staletími. Patří mezi jednu z celkově 14 etnických skupin žijících na území Ekvádoru.
Mongolsko je země, kam civilizace v našem pojetí zatím nedorazila. A přitom se nezdá, že by tam někomu chyběla. Bohatství Mongolska tkví v něčem jiném. Mongolové mají to, co my Evropané vlastně už ani neznáme. Nekonečný prostor s volným a čistým obzorem všude kolem, ve dne sytě modré nebe nad hlavou a v noci oblohu černou jako uhel, posetou tolika hvězdami, že jste dosud netušili…