Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
O Kolumbii už nějakou dobu neplatí, že by se tam kvůli kriminalitě cestovatel měl bát podívat. Naopak, kdo ji navštívil, mluví o ní jako o perle Jižní Ameriky. Jaký je tedy Medelín, druhé největší město této země?
Proč byste se měli vydat na procházku bukurešťským hřbitovem? Hřbitov Bellu je totiž něco jako pražský Slavín, dýchne tu na vás historie a připomenete si ty nejvýznamnější rumunské osobnosti.
Už dlho na nás pozerali veľmi lacné letenky do Rumunska – konkrétne do Transylvánie. Ľudia mávajú voči Rumunsku predsudky, ale práve naopak, je to veľmi krásna krajina plná milých ľudí. A mě nejvíc bavilo na ni koukat z nebes…
Domorodá etnická skupina ekvádorských Indiánů nazývaných Los Tsáchilas se usadila v okolí města Santa Dominga již před několika staletími. Patří mezi jednu z celkově 14 etnických skupin žijících na území Ekvádoru.
Mongolsko je země, kam civilizace v našem pojetí zatím nedorazila. A přitom se nezdá, že by tam někomu chyběla. Bohatství Mongolska tkví v něčem jiném. Mongolové mají to, co my Evropané vlastně už ani neznáme. Nekonečný prostor s volným a čistým obzorem všude kolem, ve dne sytě modré nebe nad hlavou a v noci oblohu černou jako uhel, posetou tolika hvězdami, že jste dosud netušili…
Cestovatel Jiří Kalát procestoval kus světa – od Aljašky, přes Mexiko, Nový Zéland, Izrael až po velkou část Evropy. Tentokrát se rozpovídal o Íránu – cestovatelsky velmi oblíbené zemi. Co nevynechat a jak poznat místní mentalitu? Na co si dát pozor a co si doopravdy užít?
Motorový člun u městského přístavu Senftenberg (c) Tourismusverband Lausitzer Seenland, Nada Quenzel Mezi Prahou, Drážďanami a Berlínem probíhá jedinečná transformace: celý region někdejších hnědouhelných dolů se mění v prázdninový ráj.
Chystáte se na skoro třítisícový Dachstein? Vyberte si trasu podle svých možností a chuti.
Rakouské Alpy nejsou příliš vzdálené a proto jsou oblíbeným cílem mnoha Čechů. Proč tam nevyrazit třeba jen na prodloužený víkend na ferratové lezení?
Máte rádi jídlo? A cestování? Proč to tedy nespojit a nejíst na cestách? Kolem celého světa se servírují různé speciality a vy je můžete poznávat i s pomocí CK Alvarez.
Pohoří Serra de Tramuntana táhnoucí se kolem severního pobřeží Mallorky je natolik významné, že si vysloužilo zápis do seznamu UNESCO. Pojďte ho objevit!
Zajímá vás fauna a flora zemí, po kterých cestujete? A co národní parky? Inspirujte se k návštěvě nádherných míst naší planety a jejích chráněných zákoutí.
Obrovská Indie nabízí cestovatelům nepřebernou variabilitu míst, která mohou navštívit. Parky, pláže, hory i monumentální pevnosti, tím vším oplývá tato krásná země.
Vánoční čas by měl být dobou klidu a míru, to je sice pravda, nikdo ale neříká, že není možné vyrazit za poznáním a dobrou kuchyní například do Mexika, Nepálu nebo na Cejlon.
Austrálie patří k jedněm z nejdražších zemí světa. Proto jsme se rozhodly snížit své cestovní výdaje na minimum, tj. cestovat převážně stopem a pracovat za jídlo a střechu nad hlavou.