Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Vysoko nad střechami města Erfurt v samém středu Německa se majestátně tyčí špičaté věže dvou působivých a jedinečných skvostů duchovní architektury, mistrovských děl německé gotiky.
Německo většina z nás vnímá jako bohatou zemi s atraktivními metropolemi a historickými centry středověkých měst plnými památek.
Věděli jste ale, že se Německo řadí ve světovém měřítku mezi země s největším procentem přírodně chráněného území?
Klášter města Hemis se dva dny v roce mění na jeviště největší a nejpopulárnější náboženské slavnosti v Ladakhu, země vysokohorských průsmyků a žijící buddhistické kultury.
Televizní kanál Viasat Explore připravil v rámci premiéry nové řady seriálu Australští zlatokopové soutěž pro všechny fandy geocashingu a vášnivé dobrodruhy.
Festival bollywoodského filmu od 10. do 14. října opět nabídne divákům v pražském kině Světozor výběr jihoasijské kinematografie, která svým rozsahem konkuruje americkému Hollywoodu!
Na naší cestě kolem světa jsme se ocitli na mnoha pozoruhodných místech. Jedním z těch výjimečných byla Mauretánie. Výjimečný byl už samotný vstup do země.
„Kolumbijci kvalitní kávu moc nepijí, jejich oblíbené tinto vlastně nemá s dobrou kávou mnoho společného,“ shrnuje svoje povídání Eugenio, majitel kávové farmy La Candelaria ležící v kopcích Sierra Nevada de Santa Marta. Právě on nás jako první zasvěcuje do pěstování vyhlášené kolumbijské kávy.
Jen pár hodin cesty od rušného hlavního města Kolumbie se nachází mnohem menší a poetičtější městečko s tím nejkrásnějším náměstím, jaké jste kdy viděli. Pokud si budete chtít hned po příletu do Bogoty několik dní užít venkovské atmosféry a přírody, jste tady správně.
V Kolumbii existuje 44 národních parků. Jedním z nich je NP Los Nevados. Tento park (na rozdíl od jiných) je možné navštívit bez nutnosti platit si místního horského průvodce.
Výběr sedmi nejzajímavějších míst v Kolumbii připravil cestovatel a majitel CK doJižníAmeriky.cz Honza Brotánek. Honza v Kolumbii střídavě žije.
Po Kolumbii cestuje rok od roku více zahraničních turistů. Už zdaleka nejde jen o mladé batůžkáře a dobrodruhy, kteří hledají dobrodržství v této krásné zemi.
Při procházce centrem Skopje mám pocit, že si mi tu makedonský národ rodí přímo před očima. Monumentální sochy stojící v blízkosti řeky Vardar vzhlížejí novotou!
Přestože je 51. ročník festivalu filmů s cestovatelskou tématikou věnován tématu sta let cestování, žádné nostalgické vzpomínání na doby minulé se v Karlových Varech konat nebude.
Austrálie je země mnoha tváří, dají se zde najít krásné pouště, nádherné pláže, historické perličky i architektonické skvosty. Co tedy na nejmenším kontinentě můžeme čekat?
Írán, to nejsou jen tisíce let staré památky, rozsáhlé pouště a šílení taxikáři. Ačkoliv i tyto zážitky stojí za prožití, objevit se toho dá mnohem víc.