Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge, Times Square nebo Socha Svobody, nejen tyto architektonické skvosty, jsou prvním, na co pomyslíme, když se řekne New York.
Zrak, sluch, čich, chuť, hmat… těchto pět smyslů nám přisoudili již antičtí filozofové. Vystavte je tedy testu a vyjeďte na Aljašku.
Vidět nejjižnější pevninský bod US, navštívit Končskou republiku nebo tančit v karibských rytmech, to všechno stihnete na Key West.
Írsko je krajina plná írskych pubov, piva, trojlístkov a zelenej farby. Keď sme vystúpili z lietadla, vzduch bol neskutočne čerstvý a vlhký.
Cestovanie do Severnej Afriky nie je ničím výnimočným. Českí i slovenskí turisti majú svoje obľúbené destinácie v Egypte či Tunisku a v posledných rokoch stále viac ľudí navštevuje exotické Maroko.
Cesta za tajemstvím voňavého pokladu exotického Reunionu nás zavede na rodinnou farmu na severu ostrova. V místní továrničce nás zasvětí do pěstování pravé bourbonské vanilky.
Stačí odpovědět na několik jednoduchých otázek a můžeš si svou cestovatelskou výbavičku obohatit o pohodlné, skladné a revoluční ponožkoboty Skinners.
Jasperský národní park byl založen v roce 1907 na rozloze téměř 11 000 km2. Nachází se v kanadské části Skalických hor a v roce 1984 byl zařazen na seznam světového dědictví UNESCO.
Tibet – více než 60 let okupovaná země. Číňané tvrdí, že přivezli technický pokrok a zbavili zemi vlády teokracie. A co říkají Tibeťané?
Navštívit oblast plnou svěže zelených keříků čajovníků patří mezi sny nejednoho milovníka tohoto nápoje. Čaji se daří v kopcích třeba na Srí Lance nebo v indickém Darjeelingu. po přečtení tohoto článku, konečně pochopíte rozdíly ve zpracování.
Už vám začíná chybět teplo a sluníčko? Vyrazte krásnému počasí vstříc, a to třeba do Spojených arabských emirátů. Do země, kde hojnost a luxus najdete na každém rohu. Emirátů se rozhodně není důvod obávat, navíc nabízí krásné počasí po celý rok a dostatek zábavy.
Jsme parta kamarádů z Prahy, které spojuje surfing a nekonečné nadšení z vln. Po několika společných výletech jsme se rozhodli založit Pražskej serfovej klub.
Luxusní hotely, přeplněné pláže a rušná letoviska. Tak znají Azorské ostrovy turisté, kteří jezdí nasát atmosféru portugalského regionu téměř uprostřed severního Atlantského oceánu.
Premiéry jsou ozdobou každého filmového festivalu. Na 20. ročníku blanenského Rajbasu proběhnou hned dvě. V obou případech půjde o dokumenty, které nahlédnou hluboko do pralesa.
Od východu na západ měří přibližně 90 km, v nejširším místě byste napočítali stěží 15 km a v nejužším pak pouhých 8 km. Ačkoliv s rozlohou cca 750 km² (pro představu je to asi 10x méně než rozloha Jihomoravského kraje) je São Miguel největším z devíti Azorských ostrovů, možná si teď kladete otázku: “Co tam proboha budu během týdenní dovolené dělat?”