Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Mezi nejoblíbenější výletní cíle rodin s dětmi bezpochyby patří zábavní parky. Ať už hledáte dobrodružnou dovolenou se spoustou zábavy, nebo jen potřebujete vypnout od každodenního shonu a zároveň nějak zabavit své ratolesti, více než stovka zábavních i tématických parků na území Německa se vám postará o nezapomenutelné zážitky.
Konečně jste se rozhodli vyrazit na dovolenou do Spojených arabských emirátů? Nebo už jste tuhle úžasnou destinaci navštívili a nestačili navštívit všechna místa, která jste měli v plánu? Tak nebo tak, výlet do Emirátů je jedinečnou příležitostí poznat pýchu Blízkého východu a prohlédnout si velice rozmanitá místa.
Kouzelné místo, kde stále žijí legendy a mýty! Cestovatelské kino odhalí krásy tropického klenotu mezi více jak 17 000 ostrovy Indonésie, jenž místní nazývají Ostrov Bohů.
Přírodovědec, popularizátor vědy, cestovatel, horolezec a filmař. Narodil se s vadou zraku, ale dnes je jedním z nejuznávanějších českých fotografů. Zkrátka člověk, kterého běžně nepotkáte. O svém putování po neobydlených ostrovech Indonésie Petr povypráví v listopadu na festivalu Obzory.
Otevření vnitřní německé hranice, ke kterému došlo dne 9. listopadu 1989, umožnilo nejen východním Němcům svobodně cestovat, ale i milionům turistů z celého světa objevovat přírodu a kulturní památky na území bývalé NDR.
Německo je mnohdy považováno za nezajímavý stát, co se krajiny týče, a to především proto, že na rozdíl od sousedního Rakouska nemá příliš hornatou oblast. Já osobně mám na Německu moc rád zdejší vodní plochy, a nyní bych vám představil a přiblížil pětici zdejších jezer, která jsem navštívil a projel na svém nafukovacím kajaku Swing (nyní Framura) od Gumotexu.
Mnozí přicházejí do Peru, aby získali spojení se starodávným duchem Inků. Buď jedou do amazonské džungle, kde žijí s místními kmeny, nebo do pohoří And v blízkosti měst Cuzco, Pisac a Machu Picchu.
Cuzco a Pisac, vzdálené od sebe asi 45 minut autem, jsou skvělými výchozími body pro prozkoumání jihovýchodního Peru poblíž údolí Urubamba v pohoří And.
Kam oko dohlédne, táhnou se horské hřebeny pokryté sněhem. Teplé barvy západu slunce se u pobřeží mísí s azurovým mořem a zlatavým pískem dlouhých pláží, za křiku racků se na obzoru objevuje silueta plachetnice.
Na Nový Zéland se Vlaďka Kennett poprvé vydala v roce 2001 za studiem angličtiny a cestováním. Dnes je toto souostroví na druhé půlce zeměkoule jejím druhým domovem a také obživou. Už více než 15 let provozuje cestovní kancelář True Travel, která se specializuje výhradně na Nový Zéland.
Jednoho večera si tak v klidu sedíme na gauči a koukáme na naše oblíbené servery s levnými letenkami. Najednou vidíme let až na Lofoty – super za polární kruh Norska jsem se vždycky chtěl podívat. Neváháme a kupujeme!
Cykloturistika může být skvělým způsobem, jak poznávat nová místa. Má hned několik nesporných výhod – v první řadě prospívá našemu zdraví, šetří životní prostředí a v neposlední řadě je to velmi zábavná forma cestování, kdy jste navíc v podstatě časově nezávislí.
Jak asi vypadá česko-gruzínská rozvojová spolupráce v praxi? Proč je potřeba této post-sovětské zemi pomáhat, přestože se teší každým rokem vyššímu zájmu turistů?
Lucka je česká novinářka a cestovatelka. Během studií zkusila život v Anglii, USA, Německu a Španělsku a také práci v redakci TV Prima. V roce 2012 se vydala na svou první cestu kolem světa, po níž se už stalo cestování její profesí.
Vlastně ani nevím, kdy a kde se zrodil nápad navštívit Východní Timor. Dokonce si ani nevzpomenu, kdy jsem o téhle maličké zemi uzavřené mezi indonéskými ostrovy slyšela poprvé. V hodinách zeměpisu na základní škole to určitě nebylo.