Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Německá kuchyně je v mnohém podobná té české nebo rakouské. Objevuje se v ní hodně masa, knedlíků, uzenin či piva. Nechybí spoustu sladkých dobrot, výjimečně chutných preclíků či poněkud méně známé speciality z chřestu. Pojďme si připomenout několik konkrétních dobrot, které při cestě Německem musíte zkusit.
V poslední době jsme byli v kontaktu hned s několika cestovateli, kteří prožívají karanténu nejen mimo domov, ale i mimo svou zemi a občas i kontinent. Opatření se opravdu diametrálně liší místo od místa, a proto pro představu přinášíme článek o tom, jak vše prožívá naše autorka Martina Doležalová v Peru.
Plánujete si výlet na Bali? A přemýšlíte, kam tady vyrazit, co navštívit, zažít a ochutnat? Přinášíme vám nemalou dávku inspirace a několik zajímavých tipů, co na Bali určitě neminout…
foto: Pixabay V letošním roce Německo oslaví významné výročí 250 let od narození mimořádně talentovaného hudebního umělce Ludwiga van Beethovena, který dodnes patří mezi nejčastěji hrané klasické skladatele. Vydejte se po Beethovenových stopách.
Dovolená v překrásném Švýcarsku je tvým snem? Inspirace kam se vydat za jednodenním dobrodružstvím:
Z Nice si můžete užít výhled na třpytící se azurovou hladinu moře i bílé vrcholky hor, ve dne v noci město pulzuje životem a kromě toho se může pochlubit bohatou historií. Pokud jste Nice ještě nenavštívili, rozhodně tuto destinaci můžeme doporučit.
Pokud milujete unikátní atmosféru světových měst a zároveň jste fanoušky cyklistiky, určitě vás nadchne rozšiřující se fenomén městské cyklistiky, který dokonale snoubí tyto dvě vášně. Více se dozvíte v rozhovoru se Štěpánem Popelem, zakladatelem městských cyklistických zájezdů CK Adventura.
Města Lübeck, Hamburk a Brémy si získala vedoucí postavení v hanze, svazu německých obchodních měst založeném ve 12. století a fungujícím až do 17. století.
Mongolsko je nádherná země plná laskavých lidí. Naposledy jsem tu byl během končící zimy, kdy venku panovaly teploty okolo -20 °C, a tak jsem byl rád, že nemusím vycházet ven. Tentokrát se mi však podařilo podívat se do Ulánbátaru a jeho okolí v letním období, kdy se teploty pohybují kolem příjemných 22 až 30 °C.
Bílé písečné pláže ohraničené valouny různorodých tvarů, zelená džungle s pozůstatky starých indiánských obydlí a sladké zralé kokosy válející se všude kolem. Kolumbijská Tayrona je v mých představách synonymem pro dokonalý plážový ráj. Jeho obliba mezi turisty i místními neustále roste, a právě proto je potřeba moc dobře vědět, kam zamířit, abyste odjeli s nadšením z čisté přírody a osamocených západů slunce.
V létě 2019 jsem se vydal na západ Ukrajiny, konkrétně do vesničky Koločava, která v letech 1918 – 1938 bývala součástí Československa. Právě tady je možné najít domorodce, kteří stále mluví česky, sice trochu lámaně, ale dorozumíte se.
Modré moře a bílé vrcholky hor tyčící se nad 3000 metrů nad mořem – přesně toto si můžete užít, pokud se vydáte lyžovat do Jižních Alp, do lyžařských středisek nedaleko Nice. Na své si zde přijdou fanoušci běžeckého i sjezdového lyžování i dalších zimních aktivit.
Marocká královská města byla vždy centrem vzdělanosti, umění, kultury i obchodu a také sídlem královského dvora. Díky směsici různých vůní i pachů, barev, zvuků, neodbytných obchodníků a tisíců lidských příběhů se tu vrátíme v čase do živoucího a živelného středověkého městečka. Marrakéš je navíc branou do vyprahlé oblasti jižního Maroka s hliněnými vesnicemi, pouštními hrady, palmovými oázami a zlatavými dunami.
Historické a univerzitní město Augsburg, ležící v jihozápadní části Bavorska na soutoku řek Lech a Wertach, patří se svou více než 2000letou historií mezi jedno z nejstarších měst v Německu.