Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Německo, náš blízký soused nejen v zeměpisném smyslu slova, má v mnoha ohledech velmi podobné vánoční tradice a zvyky, jako my. Některé se nám naopak mohou zdát trochu cizí. Podívejme se tedy pod pokličku německému adventu a zejména zážitkům a radostem, které v tomto ročním období můžeme v Německu zažít. A které si s oblibou dopřávají sami Němci.
Vydejme se spolu do neznámého kraje, který má nádherné hory, sytě zelená políčka, barevné karnevaly i zachovalá středověká městečka.
V době, kdy mnozí, i hodně dobrodružní cestovatelé tvrdí, že rok 2020 je cestovatelsky mrtvý rok, Tomáš ukazuje pravý opak. V době nejtvrdší peruánské Covid krize (jež trvala sedm měsíců, od 16. 3. 2020 do 5. 10. 2020) se svým kamarádem (coby dva gringos) projel stopem dvě třetiny země. Od začátku roku 2020 až do druhé třetiny listopadu se Tomáš pohyboval po Peru, před několika týdny se objevil na znovuotevřeném, liduprázdném Machu Picchu a aktuálně se před pár dny vrátil na Vánoce ke své rodině v Praze. Po Novém roce prý frčí dál…
V Las Vegas už majitelé kasín neví, co by! Vodními show, pyramidami, palmovými alejemi nebo pirátskými bitvami se snaží hráče nalákat, aby utratily své peníze právě u nich.
Dvě zdánlivě vzdálená města baskickou Vitorii a Puerto de la Cruz na Tenerife spojuje jedna zajímavost. Najdete zde výjimečně vydařený street art podporovaný dokonce radnicemi obou měst. Prohlédněte si ho sami.
Zasněžené štíty, pod nimiž můžete svištět prašanem i po sjezdovkách, vydat se na procházky zimními horami, odpočívat ve wellness a zkoušet tyrolskou gastronomii. Přinášíme vám celkem 5 tipů na lyžařské oblasti v Jižním Tyrolsku a v každém pak pěkné ubytování nabízející pohodlí, bezpečí a klid i v aktuální situaci.
Ačkoli právě v Galicii najdete cíl Svatojakubské poutní cesty, město Santiago de Compostela, turismus zde rozhodně nemá hlavní slovo a severozápadní oblast Španělska působí spíše jako by se tu zastavil čas. Rodinná hospodářství rozesetá v kopcovité zelené krajině obdělávána tradičním způsobem jen podtrhují středověký ráz krajiny, v níž se uchovalo mnoho odkazů na prastaré předkřesťanské kultury. Právě stopy z doby bronzové či pozůstatky keltské kultury poukazují na to, že tato zelená oblast obklopená dramatickým pobřežím Atlantiku má nebývale tajemný charakter a svou historií a atmosférou fascinuje turisty dodnes.
Keňa je další z afrických zemí, které své brány otevřela cestovatelům i v covidové době. O tom, jaké to je cestovat opuštěnými národními parky i prázdnými plážemi jsme si povídali s Vojtěchem Lokšou z CK Adventura.
Díky nadmořské výšce, mrazům a předpovědi počasí to vypadá, že Ski Areál Malá Úpa rozjede letošní sezónu opět mezi prvními.
Do Gdaňsku přilétám až před půlnocí, první setkání s městem proto probíhá pod rouškou tmy občas zjemnělé slabými pouličními lampami. V mém malém hotelovém pokoji je střešní okno, z nějž ještě před usnutím pozoruji špičku osvětlené radniční věže. Zdi z červených cihel a zelené hodiny mi napovídají, že mě tohle město asi docela příjemně překvapí.
Když Hanka odjížděla na jaře tohoto roku do Laosu, nenapadlo ji, že se tam zasekne na dlouhých osm měsíců. Ale pandemie jí zcela změnila plány. Hanka pro nás sepsala své postřehy a tvrdí, že Laos je úžasné místo ke “kovidovému zaseknutí”!
Singletraily ukryté v lesích, drsný Petzen Flow Trail, poetické cyklostezky mezi jezery i projížďka v bývalých dolech. Korutany jsou opravdovým zážitkem pro milovníky pohybu na dvou kolech.
Už se vám někdy stalo, že jste přišli na památku zapsanou na seznamu UNESCO, a byli jste tam jediní? Nám se to v minulých třech týdnech stalo hned několikrát. A věřte mi, že je to nádherný pocit…
V nejvyšším pohoří Česka nenajdete jen Sněžku a pramen Labe. Vydejte se s námi po stopách tak trochu jiných Krkonoš. Krkonoš, které ukrývají divokou přírodu, zapomenuté kouty a neznáme stezky schované hluboko v lesích. Místa, kde dost možná budete sami.
Jak vidět z Kostariky to nejdůležitější když… máte 10, 14, 21 dní? Na úvod si pojďme říct, že Kostarika je jednoduše překrásná země a kdo ji navštíví, je nadšený jejím přírodním bohatstvím. Říká se o ní, že je to Švýcarsko Střední Ameriky. Ale podle nás má ještě něco navíc. Jsou to nádherné pláže, karibské a tichomořské pobřeží, bohatý podmořský život, majestátní sopky a různorodá fauna a flóra. Je dobře, že si Ticos, jak si říkají Kostaričané, své bohatství uvědomují a přírodu si chrání. Pojďme ale k samotnému cestování a buďme konkrétní.