Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
S těžkým životem sirotka v Nairobi bojuje malý Hezron, jehož rodiče umřeli na AIDS. Osudy všech sirotků jsou neskutečně tvrdé, a to i když se o něj s vypětím všech sil stará zbývající rodina a finančně jej podporují lidé z Evropy.
Ve Welgevonden Game Reserve můžete pozorovat celou Velkou pětku i další africká zvířata. I když jich tady spousta původně nežila. Dnes se jim zde skvěle daří.
Olympia. Nejlepší z nejlepších a největší z největších, které si můžete půjčit. Na délku měří téměř 15 metrů. Honosí se maximálním počtem hvězd – pěti, a je to tedy jedna z nejluxusnějších lodních krásek, na nichž se můžete po Holandsku vydat. A já se ho vydala objevovat se svou přesně rok starou dcerou.
Není to tak dávno, co tu byla jen vyprahlá poušť. Dnes na jejím místě stojí město, které je hned v několika ohledech nej: má jediný sedmi hvězdičkový hotel na světě i nejvyšší stavbu planety. Nakupovat sem jezdí ti největší fajnšmekři, a pak si hlavu chladí na lyžích – ve městě, kde panují až padesátistupňová vedra!
Hory mají moc. Moc zbavit nás tíže. Zbavit nás sebedůležitosti. Je v podstatě jedno, do jakých hor se vypravíte, ale stále platí, čím dále a odlehleji, tím lépe. Tříčlenná Expedice Vilcabamba stoupá do zasněžených výšin pohoří Cordillera Blanca, nejvyššího horského hřebene Peru.
ČÍNA: V Hongkongu vyroste nový letištní terminál na moři.
Pozorování vzácných nosorožců a čápů marabu, výlety za delfíny, ale i pravou zanzibarskou diskotéku s neustálými výpadky elektřiny. To všechno nabízí východoafrická Tanzanie.
Chudí lidé jsou opravdu vynalézaví, co se týče možnosti výdělku. Na úplně novou fintu, ale přišli lidé na Srí Lance. Stali se tak trošku jinými směnárníky.
Dlouhá cesta kolem světa zavedla Soňu Sedláčkovou a Samuela Schreibera i do Chile, kde se projeli po jedné z nejkrásnějších cest světa, a to po chilské Carreteře Austral.
Konzumace lidského masa je s člověkem spojená od jeho nejstarších počátků. Někteří archeologové dokonce tvrdí, že bez kanibalismu by dnešní civilizace vůbec nevznikla.
FILIPÍNY: Nártounům se blýská na lepší časy.
Litva, Lotyšsko a Lichtenštejnsko jsou tři pobaltské republiky plné kontrastů a nádherných míst. Velmi dobře je poznáte třeba z cyklistického sedla.
Jihoafrická republika má sice závažné problémy s kriminalitou a korupcí, to ale nic nemění na tom, že žít půl roku v Kapském městě je krásným a nezapomenutelným zážitkem.
Jihoamerické Peru je země oplývající jedněmi z největších kulturních i přírodních pozoruhodností naší planety. Během výpravy se nám podařilo prozkoumat starodávná indiánská města, známá pouze několika málo archeologům.
Trek pod Everestem v oblasti Solu Khumbu je občas považovaný za méně lákavý a přelidněný. Faktem ale je, že nabízí krásné zážitky a kritiku si příliš nezaslouží.