Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Léto klepe na dveře, letenky na Island jsou snad rok od roku levnější. Pojďme se podívat na jednu z pravděpodobně nejlepších atrakcí, kterou nám země nabízí – termální prameny.
Sezení na zemi, minimum učebních pomůcek, 6 dní v týdny i 10 hodin denně. Škola v Tibetu není žádný med, ale je nezbytně nutná!
Petra je unikátní skalní město s naprosto úžasnou atmosférou dávných časů, které mimo jiné neuniklo kamerám světoznámých filmařů. Byly zde natočeny filmy jako Indiana Jones: Poslední křížová výprava nebo Transformers: Pomsta poražených.
Válka, malá rozloha, politická nestabilita, nezajímavost země a složitá dostupnost. To všechno jsou důvody, proč některé země mají méně turistů než jiné.
V městečku Na Hin, někde označované jako Kham Khoun vysedáme z malé dodávky, které se všude v této oblasti říká tuk tuk. Snažíme se trochu zorientovat a naše první cesta vede na tržiště, které je vždy zárukou dobrého a levného jídla. Je také místem, kde můžete otestovat všechny své smysly…
Sardinie je známou a vyhledávanou destinací. Letos budou naše seakajaky brázdit vody zálivu Golfo di Orosei, nacházející se jižně od přístavu Olbia pod nejvyššími vrcholky ostrova.
Velké jablko, Hlavní město světa, Nový Amsterdam či Město, které nespí. Byli jste už v New Yorku pyšnícím se tolikati přívlastky? Ne? Tak se tam přeneste na pár minut díky třem skvělým snímkům.
Nádherné krápníkové stěny, ale i štíři a sklípkani schovaní v rozměrnějších dírkách. Lezení v okolí laoského Vang Viengu stojí za návštěvu, ale raději pozor na tuhle havěť.
Přátelští a srdeční beduíni, barevné písečné duny, znudění velbloudi, voňavá arabská káva a pomalu plynoucí čas. To je Wadi Rum, ráj uprostřed pouště ležící v jordánském Měsíčním údolí. Nezapomenutelnou atmosféru dokreslují oranžově zbarvené několik set metrů vysoké pískovcové hory. A hlavně kvůli těm jsme tady my!
Nikdy jsem se nepodívala na jiný kontinent, než je Evropa, a některé nabídky se zkrátka neodmítají. Když za mnou jednou přišel kamarád s nápadem jet bouldrovat do afrického Rocklands, nebylo se o čem rozhodovat.
Ostrov Pentecost je proslulý obřadem Naghol, který probíhá každoročně v období od půlky dubna do konce května. Jeho náplní jsou skoky chlapců a mladých mužů na lianách uvázaných kolem kotníků z asi 25 metrů vysokých rákosových věží. Tento vanuatský rituál byl inspirací pro vznik bungee jumpingu.
Prsty rozedrané z žulových struktur u Hampi, divoké řeky pohrávající si s čluny, dechberoucí výhledy při trecích po Ladakhu nebo vyčerpávající cyklistické výkony při výjezdu na nejvyšší silniční sedlo na světě. Indie je rájem adrenalinu!
Poutí na Raiateu se zúčastňovali kněží, učenci, přední válečníci a náčelnící všech spřátelených ostrovů. Přijížděli v předem stanovený den na velkých vyzdobených kániích. Na palubách hrála hudba – bubeníci a trubači na ulity.
Bahnerlebnispfad. Tohle slovo představuje pro českého mluvčího nejen záhadný jazykolam, ale zároveň překvapivě pohodlnou vstupenku do švýcarských Alp. Železniční zážitková stezka, jak zní český překlad z němčiny, otvírá svět velehor komukoli od rodin s malými dětmi až po vitální seniory. Na pochodu velehorami je totiž při ruce vlak.