Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Víte, že ve švýcarském Appenzellu žije stejný počet krav jako lidí? Abych řekla pravdu, nedivím se jim. Zvlněná krajina porostlá šťavnatou travičkou, nad rohy pohled na rozeklaný horský hřeben a na každém kroku salaš. Bohužel, letní prázdniny končí a krávy musí domů. Pojďme s nimi.
„Gornergrat – Matterhorn experience“ pyšní se historická zubačka na vrchol hory Gornergrat. Ti, co někdy stanuli na vrcholu nejkrásnější evropské hory nebo se o ni alespoň pokoušeli, by se sloganu pousmáli. Mně ale tento „zážitek“ plně stačí. Tím spíše, že mám na všechno pouhé čtyři hodiny.
Malé německé městečko má za sebou neobvykle složitou historii i velké kulturní dějiny. Ve Výmaru působili velcí němečtí umělci a filozofové, ale i sám Hitler. Dnes zná Výmar svět zejména pro architektonickou a uměleckou školu Bauhaus.
Severovýchod Německa láká na své mírné klima milovníky celoročního cestování. Baltské pobřeží je prosyceno námořnickou romantikou na pozadí starobylých měšťanských domů z pálených cihel, příchozího okouzlí také pohledem na větrem ošlehané duny. Ideálním výchozím bodem je hanzovní město Rostock.
Postupim není jen místem konání slavné poválečné Postupimské konference o právech Německa, ale i skvělým místem k vodáckým toulkám za památkami i zmrzlinou.
Krásy peruánské krajiny, ale zejména krásy povahy místních lidí můžete poznat z fotografií Lukáše Vinklera a Tomáše Jána, kteří procestovali oblíbené turistické cíle s trochu jinýma očima
Za manželku má Peruánku, vychovává s ní dvě děti a k tomu provozuje v Jižní Americe hostel a cestovku. Pojďte si s Yardou Grussem popovídat o tom, jak k tomu všemu došlo a proč je díky životu tady tolik spokojený.
Delfíni, sasanky, želvy, žraloci, dokonalé písečné pláže, panenské příroda. A pak taky mořská nemoc jak se patří. To všechno můžete prožít při plavbě Karibikem.
Německá města jsou nabitá historií i dobrým jídlem. Je jich spousta a vybrat ty nejkrásnější a nejzajímavější je opravdu těžké. Nikdy ale nesmíme zapomenout na zelený Berlín, přístavní Brémy nebo Mnichov a jeho Oktoberfest.
Pohoří Aravalli patří k nejstarším na světě. Celý masiv se táhne od jižního Dillí a státu Harijána, přes Rádžasthán, až po severní Gudžarát. Čas jako by se tady navždy zastavil.
Ranní a večerní modlitba, někdy jen v tichosti vlastního obydlí, někdy s knězem v chrámu. Nepočitatelné množství bohů, které snad ani nemůže znát jediný člověk. To je hinduismus. Přečtěte si, jak jej praktikují Indové.
Jako základnu naší výpravy do Nizozemí jsme si zvolili městečko Wormer, ležící asi 25 km západně od Amsterdamu. Chceme si tu půjčovat kajaky a taky se nám zdá jednodušší strávit týden na jednom místě, a vyhnout se tak věčnému balení.