Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Lev je šelma a i kdyby mi tisíckrát říkali, že mě nemůže kousnout, tak já moc dobře vím, že může. Nekouše totiž jen mrtvý lev. Ten však není to pravé turistické lákadlo a tak by jste ho na Mauriciu hledali marně.
Tak je nazýván největší z Kanárských ostrovů, Tenerife. A opravdu. I v zimě tu teploty klesnou jen výjimečně pod dvacet stupňů. Proto je návštěva tohoto ostrova ideálním způsobem, jak se v našich chladných měsících trochu ohřát.
Na světě je jen několik zemí, nad kterými ve spojení s cestováním všichni lidé kroutí hlavou. Irák rozhodně patří mezi ně. Některé části tohoto státu si údiv rozhodně zaslouží, ale mělo by tomu tak být také v jeho kurdské části?
Žena má hodnotu dobytka, muži uznávají mnohoženství a na uvítanou se napijete krve z kravské rány. To je výjimečný život v masajské vesnici Engang esoit.
„Jedinečná reality-show o lidech, kteří otestují své schopnosti v neobyčejné zkoušce o přežití.“
Bývalá západoněmecká metropole si udržela svůj politický význam jako sídlo 16 institucí OSN a řady dalších mezinárodních organizací. Zatímco sousední Kolín je přeplněn historickými památkami, v Bonnu jich je příjemně málo. O to více tu najdete parků a kavárniček.
Oblast Nusa Tenggara leží mezi ostrovy Bali na západě a Timorem na východě. Skládá se z více než pěti set šedesáti ostrovů a na každém z nich najdete jinou zajímavost!
Na konci léta jsem kývnul na nabídku kamaráda Seana Ziehm Stephena ze Skotska zúčastnit se v říjnu 2013 britské expedice na Borneo s cílem objevit a pokud možno sjet některé z nedotčených řek Kalimantanu.
Poprvé jsem vyrazil do Benátek na paddleboardové dobrodružství před třemi lety. Bylo to v rámci větší cesty po severní Itálii a právě pádlování v centru Benátek bylo tehdy největším zážitkem za celou výpravu. Ve městě gondoliérů už jsem s paddleboardem byl celkem třikrát. Přečtěte si, jaké to bylo.
Když vyslovíte název tohoto východoafrického státu, většina lidí u nás si vybaví genocidu z roku 1994, kdy zde bylo vyvražděno téměř milion Rwanďanů. Prakticky se jednalo o občanskou válku mezi kmeny Hutu a Tutsi. Většina vyvražděných obyvatel Rwandy byla z druhého jmenovaného kmene. To vše se stihlo odehrát za jeden měsíc. Bohužel za mlčení celého světa.
Všechno to začalo v jeho 15 letech. Jaroslav Král byl po úspěšné operaci srdeční chlopně, která mu nedovolovala se příliš pohybovat. Pořídil si cyklistické kolo a s kamarády začal vyrážet na krátké výlety. Odtud také pochází jeho přezdívka – Šnek. V té době ještě netušil na jak velkou cestu jednou pojede! Po několika cyklovýletech s kamarády začíná cestovat sám a solo cyklistika ho nadchla.
Pokud byste na internetu hledali, kolik je ve Slovinsku jezer, došli byste k závratnému počtu 321. Znám borce, který se rozhodl, že si zapádluje na všech, ale věřte, že ho čeká několik skutečně prapodivných výletů, protože se do výčtu jezer počítají i rybníčky o ploše 20 m2. Proto se raději přidržíme jen těch jezer, která za pádlování opravdu stojí. A že se jich několik najde.
Kamnicko-Savinjské Alpy budou v rámci Slovinska vždy až na druhém místě oblíbenosti a návštěvnosti za těmi Julskými. To může být paradoxně jejich výhoda, protože tady nenajdete zástupy lidí ani autobusové zájezdy. Jaká jsou výstupové možnosti na nejvyšší vrchol Grintovec (2 558 m.n.m)?
Pro české cestovatele není Slovinsko neznámou zemí. Vzhledem k blízkosti a pohodlí cestování na místě volí většina cestu vlastním autem, bez dopravních problémů cesta trvá kolem šesti hodin. Existuje však nějaká alternativa pro ty, kteří auto nemají, nebo je pro ně při cestování přítěží? Existují v podstatě dvě: dražší a dobrodružnější.
Bled je jedním z nejznámějších a turisticky nejnavštěvovanějších míst Slovinska. Bylo o něm napsáno mnoho přesných i méně přesných informací. V letní sezoně se zaplní turisty z celého světa, jezerní promenáda se stává místem, kde sotva rozpažíte ruce. Jenomže Bled není jen o jezeře, ostrově a hradu na skále. Bled se svým nádherným okolím je opravdu místem, kde si můžete odpočinout od lidí a vnímat přírodu a obyčejného místního člověka i vprostřed hlavní turistické sezony. Jenom vědět kam vyrazit.