Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Autobus se po půlhodinové cestě z Jeruzaléma otáčí za izraelským kontrolním stanovištěm a začíná šplhat po úzkých serpentinách k místu, ze kterého jsou v údolí vidět první betlémské domy.
Jedno Embéčko, 4 světadíly, 22 zemí, přes 35 000 kilometrů. To vše v kombinaci s bláznivým nápadem dvou studentů, který se zrodil jak jinak než u piva v hospodě slibuje vážně skvělou zábavu.
První Národní park v Alpách oslavil v srpnu zaslouženou stovku. Oslavy zároveň jediného národního parku ve Švýcarsku přináší různorodé pohledy do jednoho století vývoje divočiny.
Swiss Youth hostels nabízí levné a architektonicky pestré ubytování v dvou i více lůžkových pokojích, a to i v těch nejzajímavějších místech. Přesto není nízká cena hlavní předností hostelů. Důležitější je jejich schopnost vytvořit příjemné místo pro setkávání a výměnu zkušeností.
Země kontrastů. Má ledové štíty, tropický prales i žhavé pouště. Pompézní paláce, přepychové vily i žebráky umírající na ulici. Indii lze buď milovat, nebo nenávidět! Láska však vítězí! Mezi dvěma extrémy – laska, nebo nenávist…?
Keňa je nádherná africká země nesmírně bohatá na národní parky, nejznámějšími jsou Masai Mara, Amboseli, Tsavo a Hell´s Gate, mezi její přírodní bohatství patří také prales Kakamega a ostrovy na jezeře Ukerewe, neboli Viktoriině jezeře, které je svou rozlohou 69 485 km2 největším jezerem afrického kontinentu.
Zápisky z deníku lékaře MUDr. Rastislava Maďara z jeho humanitární mise v Malawi. Už po třetí se vydal léčit místní nemocné a bojovat s dětskou podvýživou.
Další díl zápisků z deníku lékaře MUDr. Rastislava Maďara z jeho humanitární mise v Malawi. Už po třetí se vydal léčit místní nemocné a bojovat s dětskou podvýživou.
Poslední část zápisků z deníku lékaře MUDr. Rastislava Maďara z jeho humanitární mise v Malawi. Už po třetí se vydal léčit místní nemocné a bojovat s dětskou podvýživou.
„Když zachráníte jeden lidský život, je to jako byste zachránil celý svět,“ opakuje si často lékař Rastislav Maďar, když mu padne na mysl strach, že všem těm podvyživeným dětem v Malawi prostě pomoci nemůže. S organizací International Humanity pro to ale dělá vše, co může.
Na východě této země proběhla nejkrvavější válka od druhé světové, a vlastně pořád neskončila. Před cestami do Konga varuje leckdo, pracovníky ministerstva zahraničí počínaje, přes nemnohé turistické průvodce, a Seléka rebely ve Středoafrické republice konče.
Jedna z nejnebezpečnějších oblastí Afriky, Středoafrická republika a Kongo. Místo krvavých bojů, nakažlivých nemocí a velkého utrpení. Sympaťák z Čech se však rozhodl, že se pokusí zachránit sloní populaci i pro naše potomky. Arthur F. Sniegon na své roční misi na kole bojuje za lepší život v Africe.
Krvavé boje, země zmítané válkou a nemocemi. Právě tady Arthur F. Sniegon na svém kole zachraňuje slony ve Střední Africe. Navštívil Kongo i Středoafrickou republiku, nyní cvičí psy na vyhledávání slonoviny.
Tři měsíce, 20 750 kilometrů, 14 zemí a 88 závad. Tři dobrodruzi vyrazili 3. května objet svět na motorkách podél 50. rovnoběžky. Jsou v půlce cesty a tak je na místě malá rekapitulace.
Po téměř měsíci putování po Etiopii jsme dojeli až do populárního údolí Omo. Ani tady nám nechyběly úžasné zážitky. Přijali jsme pozvání náčelníka zapadlé vesnice Hamarů, strávili tu příjemný velice vřelý večer a povečeřeli sorgamové šišky, které jsme zapíjeli mlékem. Vše z jedné kalabaše spolu s ostatními. Zastavili jsme se na místním barevném trhu a potkali příjemné lidi.