Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Pojďte pomoci se stavbou školy v Nepálu. Hledáme nejen nadšence, ale i řemeslníky. Třeba právě vy můžete dát vzniknout novému útočišti nepálských dětí.
Mandalaj byla posledním královským městem Myanmy, je to poměrně mladé město založené před 150 lety a dnes je druhým největším městem země, leží na břehu řeky Ayeyarwady 695 km severně od Yangonu.
Bez cestovní kanceláře, na vlastní pěst. Tak nejlépe poznáte zemi, její kulturu i přírodní krásy. Pár osvědčených tipů, kde složit hlavu a kým se nechat vyvézt k sopce na Kamčatce, však není rozhodně na škodu.
Čerstvé ovoce, ryby přímo vytažené z moře a kokos. Polynéská kuchyně rozhodně stojí za ochutnání. Takovému pikniku na pláži s vybranými polynéskými lahůdkami byl jen málokdo odolal.
První návštěvníci popisovali Tahiti jako ráj na zemi, kde žijí domorodci nevinně daleko od zkažené civilizace. Tradiční kulturu Tahiťanů můžete na ostrovech zažít i dnes.
Ráji na zemi konkuruje ráj pod vodní hladinou. Korálové zahrady i mořští živočichové se zcela vyrovnají zahradám na pevnině. Na své si přijdou potápěči všech úrovní. Ale ani my, vyzbrojeni pouze šnorchlem a brýlemi, jsme nepřišli zkrátka, protože bohatý mořský život pulzuje i v mělkých lagunách nedaleko od břehu.
Namibie jedna z nejfotogeničtějších zemí afrického kontinentu. Stabilní a bezpečná destinace s nejstarší pouští světa, jedinečným přírodním a etnickým bohatstvím a obrovským množstvím zvířat. Krásné ubytování, dobré pivo, skvělé steaky, to vše si v Namibii můžete dopřát.
Cesta do civilizace vede 90 kilometrovým pochodem skrz zamrzlé koryto řeky Zanskar. Ledem, sněhem i mrazivou vodou se na cestu vydávají stovky místních obyvatel, děti nevyjímaje.
Uděláš oblouk doleva a oko periferně zahlédne něco nezvyklého – prasklinu rozebíhající se napříč celým svahem. Mozek Ti nejdřív říká, že to je ledovcová trhlina. Ale hned se opravuje – jsi ani ne ve 2500 metrech a pod sebou máš jen asi 30cm sněhu. Rychle Ti dochází, že jsi právě odřízl celý svah a svezeš se v základové lavině…
Hlava se Ti motá, tak vysoko jsi ještě nebyl. Výhledy neskutečné, ale zase to šimrání v zádech. Slunce už je nízko, sotva stojíš na úzkém vrcholovém hřebínku, bezpečnější to bude na čtyřech. Teď, že mám nasadit lyže a pustit to dolů po rychle tvrdnoucím svahu?
Letos o prázdninách jsem vyrazil na své motorce na nejsevernější cíp Evropy, vstoupil do Ruska a přes „Solovky“ jel na Ural. Odtamtud se pomalu vracel domů přes Ukrajinu… Jen předkládám, co jsem zažil, prožil, cítil, viděl, neříkám. jak to tam je.
Blyde River Canyon v Jihoafrické republice, to nejsou jen fascinující vyhlídky, Gods Window a Tři rondavely. Dá se tu vyrazit i na náročné a zajímavé výlety.
Pohádkově zasněžené vesničky, perfektní lyžařská střediska, trasy pro sněžnice či běžky, netradiční sporty i malebné výhledy. To všechno přináší zima ve Švýcarsku. Vytipovali jsme pro vás deset zajímavých novinek, jimiž se Švýcarsko nově pochlubí v této lyžařské sezóně.
Co prozradí květ za uchem? Je možné se vdát na Tahiti? A proč byl zakázaný místní tanec? Barevné a exotická Francouzská Polynésie nabízí opravdu zajímavé tradice a zvyky.
Potápění u nádherných atolových ostrovů, krmení pětimetrových žraloků nebo výhledy z ptačí perspektivy. To jen jen malý výčet toho, co můžete zažít na ostrovech Francouzské Polynésie.