Denně nové reportáže a cestopisy ze všech zemí svět. Cestovatelské tipy, zajímavá místa, online průvodce, aktuální informace připravené cestovateli.
Tým Člověka v tísni lidem v Gorce, kteří při ničivém zemětřesení 25. dubna přišli o domov, rozdává v těchto dnech tisíce plachet. Materiál na provizorní zastřešení, které lidi ochrání před dešti, dostane celkem více než 6200 rodin. Právě plachty teď potřebují místní lidé nejvíce, protože do Nepálu se blíží silné monzuny, které většinou trvají do září.
Když zrovna nenatáčí filmy nebo neběhá po divadelních prknech, vydává se herec Pavel Liška do světa na své motorce. Před pár týdny se vrátil ze své poslední velké cesty po Jižní Americe, která se konala v rámci projektu MOTO CESTOU NECESTOU.
El Chaltén je po právu považován za hlavní trekkingovou destinaci Argentiny. Jedná se o vstupní bránu k jedním z nejznámějších vrcholků Latinské Ameriky Cerro Torre a Fitz Roy. Současně je to oblast přímo stvořená pro běžce milující dramatické traily.
25. duben 2015 se zapíše černým písmem do historie Nepálu. Ničivé zemětřesení připravilo o život tisíce lidí, další miliony přišly o střechu nad hlavou. V oblasti Langtang, kterou také zasáhlo zemětřesení, byl i Tomáš Obtulovic. Zemětřesení zažil poprvé v životě, až do jeho konce na něj však nezapomene.
Pokračování příběhu Tomáše Oblutovice, který zažil na vlastní kůži zemětřesení v Nepálu. 25. duben 2015 se zapíše černým písmem do historie Nepálu. Ničivé zemětřesení připravilo o život tisíce lidí, další miliony přišly o střechu nad hlavou. Nedaleko oblasti u údolí Langtang, byl právě v té době i Tomáš.
Zemětřesení o síle 7,9 stupňů s epicentrem asi 80 km severozápadně od Káthmándú, postihlo zejména nepálskou metropoli a okolní historická městečka, kde zahynulo spoustu lidí a zejména staré domy byly zničeny, včetně historických staveb na náměstí Darbár, dále střední a severní Nepál. V něktrých oblastech je zničeno až 95% domů.
Ta nejčistší příroda, uchvacující zeleň, dokonalé výhledy a průzračná voda řeky Sjoa. Pokud chcete aspoň na chvíli těžit z těchto úžasných předností Norska, vydejte se sem na kole a na raftu!
Nepál zasáhlo poslední dubnovou sobotu ničivé zemětřesení, které ovlivnilo život milionům lidí. V zemi je nedostatek potravin, jídla i lékařského materiálu. Pomoci zlepšit současnou situaci Nepálců můžete i vy.
Region Bad Kleinkirchheim leží v samém srdci Korutan, položený uprostřed zaoblených vrcholků alpského pohoří Nockberge. Právě tyto oku lahodící horské tvary nabízejí pěším turistům hustou síť turistických cest.
Osvědčené informace o ubytování, dopravě, stravování i tipy na výlety! Jedete-li do Bangkoku, nezapomeňte si přečíst našeho průvodce městem!
Téměř každý, kdo se do téhle nádherné země oplývající zejména (v porovnání s jinými evropskými státy) zdánlivě nekonečným územím nedotčeného přírodního bohatství vydá, si chce vyšlápnout na nějaký z těch světoznámých treků, nebo alespoň na chvíli propadnout kouzlu kratších toulek po horách a lesích.
Uplynul již rok a půl, co jsem se vrátil z odlehlých koutů poloostrova Yucatán. V Mexiku jsem prožil celkem tři měsíce. V malém ejidu (komunitně spravovaná osada) Valentín Gómez Farías, v mexickém státě Campeche, kde jsem působil jako dobrovolník pro spolek United Vision dva měsíce. Během následujícího měsíce jsem navštívil mexické státy Campeche, Quintana Roo, Yucatan i Chiapas. Čtvrt roku je krátká doba, přesto neustále zjišťuji, že ta místa putují se mnou, přirostla ke mně (nebo já k nim?).
Součástí novozélandského přírodního bohatství je hned vedle nádherných scenérií a stále ještě nedotčených koutů bezesporu místní unikátní živočišná říše. A ty nejzajímavější tvory najdete ve vodě nebo alespoň blízko ní!
Gruzie prošla za posledních 25 let více než dynamickým vývojem ve špatném i dobrém slova smyslu. Většina obyvatel nikdy nebyla příliš prosovětsky naladěna a rozpad Sovětského svazu jim přinesl kýžené znovunabytí nezávislosti a svobody.
Zpočátku byla naše kajakářská expedice zahalena tajemstvím a nikdo netušil, co nás vlastně čeká. Až po kontaktu s místními raftaři jsme začali zjišťovat, že pravděpodobně míříme do země s velikým potenciálem a bohatou zásobou divokých řek. Ve skupině čtyř kajakářů jsme vyrazili vstříc Nízkému a Vysokému Kavkazu a doufali jsme, že přežijeme.