Jak se neztratit ve světových metropolích? Co zajímavého navštívit ve městech? Inspirujte se našimi články.
Pohled na Mumbai může vypadat až apokalypticky, přehršel lidí, odpadky, chaos, průvodci nabízejících své služby atd. Určitou úlevu může nabídnout ostrov Elefanta.
Předvánoční nákupy mandlí a rozinek, hořlavých tesilových záclon, jakož i kvalitních kožených bot. Pro několik generací Čechů toto vše symbolizovaly východoněmecké Drážďany. Později se k nim připojily Řezno, Norimberk, Mnichov a Berlín. Pojďme teď ale navštívit dvě jiné metropole, vzdálenější a málo známé – Stuttgart a Frankfurt nad Mohanem.
Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge, Times Square nebo Socha Svobody, nejen tyto architektonické skvosty, jsou prvním, na co pomyslíme, když se řekne New York.
Krutá válka a jaderná katastrofa. To si teď s Ukrajinou spojí asi většina Čechů. Přitom k výbuchu v Černobylu došlo před 32 lety a „zamrzlá fronta“ leží od Kyjeva stovky kilometrů.
Architektonické skvosty tvoří panorámata řady měst a i za nimi se vyplatí cestovat do vzdálených koutů naší planety. Lidé po celém světě vytvořili budovy, které stojí zato vidět.
Hlavní město Mallorcy mi svou atmosférou připomíná Barcelonu. Pojďte ho společně poznat!
Spousta evropských cestovatelů, kteří se vydají na cestu kolem světa, začíná své putování v Rusku. Nejinak jsme to udělali i my!
Pokud při prohlídce hlavního města Rumunska zatoužíte po zelené oáze klidu, zamiřte do městského přírodního parku Văcăreşti!
Jedinečná příroda, wellness procedury s alpskou solí a kulturní zážitky činí z bavorského městečka Bad Reichenhall oázu pro odpočinkovou dovolenou.
„Jedeš do Chorvatska?“, ptá se mě trochu pohrdavě kamarád. Chápu jeho údiv. V povědomí aktivních Čechů vypadá Chorvatsko jako naprosto nudná destinace plná plážových povalečů. Ale věřte, rozhodně to tak není!
Nazaret, izraelské město, které židovsky příliš nevypadá. Žijí zde totiž většinou Arabové a křesťané. V Nazaretu je mnoho památek na biblické časy a život Ježíše Krista a také Madony všech druhů i barev. Černošské, bělošské i asijské Marie s Ježíškem v náručí.
O Kolumbii už nějakou dobu neplatí, že by se tam kvůli kriminalitě cestovatel měl bát podívat. Naopak, kdo ji navštívil, mluví o ní jako o perle Jižní Ameriky. Jaký je tedy Medelín, druhé největší město této země?
Proč byste se měli vydat na procházku bukurešťským hřbitovem? Hřbitov Bellu je totiž něco jako pražský Slavín, dýchne tu na vás historie a připomenete si ty nejvýznamnější rumunské osobnosti.
Chystáte se na Azorské ostrovy? Pokud se zastavíte na ostrově São Miguel, nenechte si ujít tyto aktivity!
Pokud se vypravíte na Sardinii minimálně na 10 – 14 dní, stihnete projet celý ostrov, užít si koupání i výlety v horách!