Co potřebujeme: (4 osoby)
– 0,5 kg čaná dálu (cizrny)
– olej
– 1 lžička indického (římského) kmínu
– sůl
– mleté čili
– citrónový pepř
– 2 rajčata nakrájená na kostky
– 1 lžíce citrónové šťávy
– 1 cibule nakrájená na kostičky
Tipy:
1) citrónový pepř můžete připravit 30minutovým marinováním mletého pepře v citrónové šťávě
A dáme se do toho:
1) Necháme nabobtnat čaná dál, nejlépe přes noc.
2) Nabobtnaný čaná dál vaříme asi 45 minut, dokud nezměkne.
3) Ve větším hrnci rozpálíme olej a lehce osmahneme indický kmín. Přidáme chilli, citrónový pepř, sůl a rychle zamícháme.
4) Do hrnce vhodíme nakrájená rajčata, chvíli mícháme a přidáme cibuli.
5) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a dusíme dokud cibule nezměkne.
6) Podáváme samotné nebo třeba s čapáty.
Tipy:
1) nechcete-li čekat na změknutí a uvaření čaná dálu, můžete místo surového použít konzervovaný, v takovém případě začnete s přípravou rovnou v bodě 3).
Doba přípravy:
30 minut + příprava čaná dálu (pokud nepoužíváte konzervovaný)
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi
Nejširší nabídku průvodců a map Pákistánu (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz