Outdoorová kuchařka je nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.
Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi.
Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.
„Kniha je plná užitečných tipů. Nemusíte kopírovat celé recepty, ale třeba si jen nechat poradit ohledně jednotlivých surovin, které se snadno a rychle připravý ve venkovních podmínkách. Sama jsem si vzala inspiraci třeba v rýžových nudlích, které prakticky stačí zalít vodou a neplýtváte tak při příprave zbytečně plynem,“ popisuje šéfredaktorka Katka Smolová. Kniha ej navíc doplněná o spoustu krásných obrzázků.